Ipsec Site to Site Vpn Bağlantı Sorunu
-
Merhabalar.
Ipsec vpn oluşturma ile ilgili problem yaşıyorum. Aşağıda yapının detayı var.
Bunun dışında site 2 de dsmart internet kullanılıyor.
Pfsense arayüzünden göründüğü şekli ile wan interface için atanan ip adres ile whatismyipadress.com sitesinin gösterdiği ip adresi farklı görünüyor.Yani pfsense arayüzünde ip 100.67.190.144 görünürken, siteden kontrol ettiğimde 30.170.xxx.xxx şeklinde bir ip gösteriyor.
Sebebi hakkında fikriniz var mı?Teşekkürler.
Yapı şu şekilde.
Site 1:
Personel Wan - Bridge Mode
Personel Lan - 192.168.1.0/24Misafir Wan - Bridge Mode
Misafir Lan - 10.0.0.0/23Misafir ağı için hotspot kurulu, çalışıyor.
Personel ağı için openvpn kurulu çalışıyor.
Başka bir lokasyon için ipsec site to site bağlantı kurmak istiyorum.
500,4500 portlar pfsense lan ip'ye yönlendirilmiş ve NAT'a eklenmiş durumda.
Ipsec bağlantı için allow kuralı eklenmiş durumda.Site 2:
Wan 1 - Bridge Mode
Lan 1 - 20.0.0.0/24500,4500 portlar pfsense lan ip'ye yönlendirilmiş ve NAT'a eklenmiş durumda.
Ipsec bağlantı için allow kuralı eklenmiş durumda.Farklı bir lokasyonda test etmek amacı ile yardımcı olabilecek kimse var mı?
-
Merhaba,
Sorununuz yüksek ihtimal uydunet tarafında WAN interface'de gözüken ip adresi ile internete çıkarken gözüken ip adresinin farklı olmasından kaynaklanıyor. Uydunet ile görüşüp ip adresinizin sabitlenmesini isteyin. Dışarıya çıkarken size verilen ip adresine port check yapın pf üzerinde açtığınız VPN portları çalışıyor mu çalışmıyor mu.Bu sorunu düzelttikten sonra VPN sorunsuz çalışacaktır.
Neden bu böyle diye sorarsanız benim tahminim, daha önce karşılaşmadım ama sanırım v4 ip artık oldukça azaldığı için Servis sağlayıcılar bir çok müşterisini tek IP üzerinde internete çıkarıyor ve sizin WAN bacağınızda tanımlı olan gateway'de Uydunet'in local routeridir. Oradan sizi Shared ip'ye route edip internete çıkartıyorlardır. Tabi bu sadece tahmin bir arayıp öğrenin bakalım neden böyle bir aksiyon almışlar.
-
ip adreslerinize bakınca, bir üstteki mesajda da yazıldığı gibi, servis sağlayıcınız Carrier Grade NAT yapıyor.
Bu durumda dışarıdan içeriye port yönlendirme yapamazsınız.
servis sağlayıcıdan Sabit ip alırsanız yapabilirsiniz.