FreeRadius 2.3.4 başlamama sorunu
-
arkadaşlar allah rızası için biri şu konuya bir çözüm üretsin. forumda ve facebook grubunda söylenmiş olan her şeyi denedim sorun gene aynı Radius çalışmıyor. durumu şöyle izah edeyim 2.3.2 versiyonunda radiusu çalışan ve benim çalışmayan 2.3.4 makinamdaki paket bilgilerinin fotosunun ekledim. sorun pfsense versiyonu sorunu değil sorun Radius versiyonu sorunu bence. freeRadius versiyonu 1.7.5_1 olan makinada sorunsuz çalışıyor hiçbir sertifika falan ayarlamaya da gerek kalmıyor. gel gelelim versiyonu 1.7.9 olan radiusta sorun gırla. sertifika denedim olmadı. çalışan sistemdeki usr/local/lib yolundaki freeradius-2.2.9 klasörünü ve usr/local/etc yolundaki raddb klasörünü benim çalışmayan pfsensime aktarıyorum servisi başlat diyorum ve başlıyor. ta ki sistem yeniden başlayıncaya kadar. yeniden başlayınca gene aynı durum tekrar klasörleri değişiyorum ve tekrar çalışıyor. lafın kısası radiusun son versiyonu ile bu hata meydana geldiyse eski bir versiyonu mesela sorunsuz çalışan 1.7.5 versiyonunu pfsense yüklersek sorun çözülecek. http://freeradius.org/getting.html adresinde freeradiusun tüm versiyonları var hepsini teker teker denemeye razıyım yeter ki oradan indirdiğim tar.gz paketlerini pfsense nasıl kuracağımı biri anlatsın. kurulum için denediğim ve başaramadığım yöntemi de yazayım o da ek bilgi olsun. paketi indirdim adını yazmak kolay olsun diye kısalttım ve pfsense root dizinine aktardım. sonrasında putty ile "pkg install dosya yolu" komutunu yazdım indirdiğim paket için geçerli bir paket değil gibi bir hata aldım. inat ettim kullanacağım normal yolla çözüm olmazsa crona her restartan sonra çalışan dosyaları kopyalayacak ve radiusu başlatacak bir komut gireceğim çalışsın dursun. :)
şimdiden teşekkür ederim.
-
Mümkünse freeradius3 kurabilirmisiniz.
pf 2.3.4 sürümünde freeradius2 yüklemiştim start olmayınca freeradius3 paketini yükledim.
Hemen hemen herşeyi aynı gibi. -
yanıtın için teşekkür ederim. radius3 ü görünce zaten sorunu çözmüşlerdir deyip kurulu sistemimi bozup 2.3.4 kurarak ilk önce Radius 3 denedim maalesef onda da aynı sorunla karşılaştım. sertifika sorunu olduğu söyleniyor ve sertifika yapıp radiusta eap menüsünde gerekli seçimleri yapınca çalıştığı söyleniyor. ama maalesef ben eski versiyona ait dosyaları atmadan radiusu start edemiyorum.
bu arada konu ile ilgisi olmayan ama nedendir çözemediğim bir sorun daha www.drinahotel.com sitemize pfsense üzerinden giriş yapamıyoruz direk modemden net alınca sorunsuz açılıyor bu da ip min bloklanmadığını gösteriyor. pfsense üzerinden net aldığımda chrome da olan zenmate eklentsi ile vpn kullanarak sayfayı açmaya çalıştığımda açılıyor. böyle saçma bir durum nasıl oluşuyor anlamış değilim. 2.3.4 kurduktan hemen sonra hiç bir paket yüklemeden ilk önce siteyi açmayı denedim gene açmadı. herhangi bir kısıtlama ve yasaklama yok zaten dediğim gibi hiçbir ayar yapmadan ve paket yüklemeden deniyorum. belki 30 denemenin 1 inde de sayfa açılıyor. chrome ekran fotosunu ekliyorum belki yardımcı olur
-
Merhaba,
Öncelikle https://intodns.com/drinahotel.com web sitenizin DNS sorunlarını düzeltin akabinde tekrar test ediniz. Bu şekilde gerçekleştireceğiniz hiç bir testin doğruluğunu ve sorunsuz olacağını söyleyemeyiz.Kaldı ki web sitenizin DNS Sunucuları ateş ediyor : )
FreeRADIUS'a gelince imzamdaki facebook grubunda bu sorunun düzeldiğini ve hangi adımların uygulandığını yazanlar oldu. Baktiniz mi ?
-
@Jig:
Merhaba,
Öncelikle https://intodns.com/drinahotel.com web sitenizin DNS sorunlarını düzeltin akabinde tekrar test ediniz. Bu şekilde gerçekleştireceğiniz hiç bir testin doğruluğunu ve sorunsuz olacağını söyleyemeyiz.Kaldı ki web sitenizin DNS Sunucuları ateş ediyor : )
FreeRADIUS'a gelince imzamdaki facebook grubunda bu sorunun düzeldiğini ve hangi adımların uygulandığını yazanlar oldu. Baktiniz mi ?
cevap için teşekkür ederim
mesajı yazarken site adresini yanlış yazmışım adrinahotel.com olacak çok üzgünüm. intodns.com dan adrinahotel.com site testi yapınca kırmızı ünlem işareti veren bir yer yok. tabi bu dns de sorun yok anlamına mı geliyor bilemiyorum çok anlamıyorum.facebook gruptaki mesajları inceledim ve uyguladım orada iki farklı çözüm üretilmiş benim görebildiğim biri sertifika diğeri bir arkadaşın paylaşmış olduğu yamalanmış Radius klasörü her iki yöntemi de denedim sertifika ile hiç radiusu başlatamadım paylaşılan yamalı Radius ile başlatıyorum şu an olduğu gibi ama sistem yeniden başlayınca gümlüyor. radiusun son versiyonu değil de bir önceki versiyonunu pfsense yükleyebilirsem hiç sorunum kalmayacak bu sorun 1.7.9 versiyonu ile ortaya çıktı ondan önceki versiyonlarda yoktu önceki versiyonlarda sertifika diye ayrı bir bölüm varken radiusta 1.7.9 ile beraber ö bölüm kaldırılmış çalışan ve çalışmayan sürümler arasında menü karşılaştırması yapınca arada gördüğüm fark bu. http://freeradius.org/getting.html buradaki eski bir Radius versiyonunu pfsense kurma yöntemi varmıdır bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim