IPSEC * MULTI LAN / CONNECTION
-
İyi günler ,
4 ve daha fazla şubemizde ipsec ile kurulmuş ve bir biriyle connection edilmiş durumda PFSENSE Konfigrasyonumuz bulunuyor.
Yapmak istediğim şey konusunda yardım ve fikirlere ihtiyacım var.
OPENVPN ile şubeler dışında herhangi bir yerden herhangi bir pfsense'e bağlandığım anda "tek tek diğerlerine'de bağlanmak yerine" diğer şubelere ait lan bacaklarını bağlı bulunduğum openvpn ile tek bir yerden görebileceğim konfigrasyon veya püf noktası varmı bu işin ?
Detaylı olarak demek istediğim ;
OPEN VPN PFSENSEA ' da
IPSEC
PFSENSE A
PFSENSE B
PFSENSE C
PFSENSE D
Birbirine bağlıOPENVPN : PFSENSEA Connection yaptığımda
PFSENSE B C D ler'in lan bacaklarını göremiyorum görmek istiyorum.
-
Görmekten kastınız nedir tam olarak ?
Normal şartlarda, firewall kuralları ile izin verdiğinizde zaten olması gerekiyor. -
Görmekten kastınız nedir tam olarak ?
Normal şartlarda, firewall kuralları ile izin verdiğinizde zaten olması gerekiyor.4 Adet farklı şehirlerde 4 adet PFSense bulunuyor.
-
Hocam Merhaba,
OpenVPN ile bağlandığın PC'de Güvenlik duvarını kapatıp sonrada diğer networklere ping atabilir misiniz?
Eğer atarsanıız gerekli güvenlik duvarı policylerini düzelenleyebilirsiniz. -
Selamlar ;
Vpn tunellerini yeniden yapılandırmanız gerekiyor . openvpn ile bağlanıldığında alınan ip subnetini de subeler ile merkez arasında yapmış olduğunuz vpn networklerine eklemelisiniz ki o ip adresine giden paketleri de crypto tünele dahil edebilsin.
Hocam Merhaba,
OpenVPN ile bağlandığın PC'de Güvenlik duvarını kapatıp sonrada diğer networklere ping atabilir misiniz?
Eğer atarsanıız gerekli güvenlik duvarı policylerini düzelenleyebilirsiniz.malesef işe yaramadı
pfsense üzerinden bi püf noktası var ama bulamıyorum