No Packages?



  • Okay I know I am new to this, however I am sure I did see some packages before 2.4RC, however today when I thought about som sort of adblock, I tried to enter packages available - and I get a message that says:

    • Unable to retrieve package information

    However I am, as I just wrote, shure I have seen the list before RC - so what am I doing wrong?

    Yes I have internet connection, www.pfsense.org works perfect.


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    It should see packages on RC. Try checking from a shell prompt using "pkg update -f", see what it prints.

    Also try going to System > Update, Update Settings tab. Pick some other branch such as Development Snapshots, then save. Then go back and change it to Stable, save again and then see if you can see the packages.



  • @pkg:

    [2.4.0-RC][admin@pfSense.localdomain]/root: pkg update -f
    Updating pfSense-core repository catalogue…
    pkg: Repository pfSense-core load error: access repo file(/var/db/pkg/repo-pfSense-core.sqlite) failed: No such file or directory
    pkg: https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_devel_amd64-core/meta.txz: Not Found
    repository pfSense-core has no meta file, using default settings
    pkg: https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_devel_amd64-core/packagesite.txz: Not Found
    Unable to update repository pfSense-core
    Updating pfSense repository catalogue...
    pkg: Repository pfSense load error: access repo file(/var/db/pkg/repo-pfSense.sqlite) failed: No such file or directory
    pkg: https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_devel_amd64-pfSense_devel/meta.txz: Not Found
    repository pfSense has no meta file, using default settings
    pkg: https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_devel_amd64-pfSense_devel/packagesite.txz: Not Found
    Unable to update repository pfSense
    Error updating repositories!

    I am already on Development Snapshots - so I changed to Stable - and now all of a sudden I see all packages.

    And when I after this opened a shell and "pkg update -f" - no errors.

    Go figure?



  • bug!!!

    the folders/files got moved around

    try

    edit file

    /usr/local/share/pfSense/pkg/repos/pfSense-repo-devel.conf

    copy paste

    works if your on the beta. 2.4

    FreeBSD: { enabled: no }

    pfSense-core: {
      url: "pkg+https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_master_amd64-core",
      mirror_type: "srv",
      signature_type: "fingerprints",
      fingerprints: "/usr/local/share/pfSense/keys/pkg",
      enabled: yes
    }

    pfSense: {
      url: "pkg+https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_v2_4_0_amd64-pfSense_v2_4_0",
      mirror_type: "srv",
      signature_type: "fingerprints",
      fingerprints: "/usr/local/share/pfSense/keys/pkg",
      enabled: yes
    }



  • I have to do this every time I update.

    Hopefully this bug will be fixed in one of the daily builds.



  • @MervinCM:

    I have to do this every time I update.

    Maybe because your using the wrong url's.?.
    My 2.4RC Community Edition has these 2 files and works fine for updates and searching packages:

    /usr/local/share/pfSense/pkg/repos/pfSense-repo.conf

    FreeBSD: { enabled: no }
    
    pfSense-core: {
      url: "pkg+https://pkg.pfsense.org/pfSense_v2_4_0_amd64-core",
      mirror_type: "srv",
      signature_type: "fingerprints",
      fingerprints: "/usr/local/share/pfSense/keys/pkg",
      enabled: yes
    }
    
    pfSense: {
      url: "pkg+https://pkg.pfsense.org/pfSense_v2_4_0_amd64-pfSense_v2_4_0",
      mirror_type: "srv",
      signature_type: "fingerprints",
      fingerprints: "/usr/local/share/pfSense/keys/pkg",
      enabled: yes
    }
    
    

    /usr/local/share/pfSense/pkg/repos/pfSense-repo-devel.conf

    FreeBSD: { enabled: no }
    
    pfSense-core: {
      url: "pkg+https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_devel_amd64-core",
      mirror_type: "srv",
      signature_type: "fingerprints",
      fingerprints: "/usr/local/share/pfSense/keys/pkg",
      enabled: yes
    }
    
    pfSense: {
      url: "pkg+https://beta.pfsense.org/packages/pfSense_devel_amd64-pfSense_devel",
      mirror_type: "srv",
      signature_type: "fingerprints",
      fingerprints: "/usr/local/share/pfSense/keys/pkg",
      enabled: yes
    }
    
    


  • I happen to be running the current beta.  I use the value enclosed and it works great, for a while, usually by the time I get around to applying a fresh build its broken again, so I just cut and past it again, and it works again. I can refresh both files if there is a source for the contents of both for a beta build.



  • I replaced the contents of those two files with what was provided.  I will try it again in a week or so when some new builds are available.. thank you.