Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Pfsense hat birleştirme

Turkish
    3
    6
    1436
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      eXcitinG last edited by

merhaba arkadaşlar şuan mikrotik kullanıyorum. hat birleştirmesinden çok memnun kalmadığımdan
      pfsense kurup onunla hat birleştirmesi kullanmak istiyorum. mikrotik'i sadece hotspot ve pppoe server özelliğini kullanacağım.
      bu şekilde olabilir değil mi ?

hat birleştirme şu şekilde olabiilir ki elimde 6 adet VDSL hat var.
      bunun 4 adetini normal internet kullanım için diğer 2 sini ise youtube a yönlendirmek istiyorum bunlar yapılabilir mi
      şöyle de olabilir mi hattın bir kısmını da twitter ve instagram için yönlendirmek istiyorum ama bu aşama sonraki aşama..
      öncelik 4 hat birleştirip geri kalan 2 hattı youtube a yönlendirmek istiyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeli
        tuzsuzdeli last edited by

ip blokları google'un diğer servisleri ile ortak olduğundan youtube'u direkt olarak ayırmak biraz zor olabilir.
        ama yine de işinizi görecektir.
        yapmanız gerekenler,

• 2 adet hattın birleştiği bir gateway grup
        • 4 adet hattın birleştiği bir gateway grup
        • youtube adresleri ile ilgili bir alias grubu
        • bir firewall kuralı ile bu alias'a doğru giden trafiği, 2 hatlı gateway'e yönlendirmek
          -üstteki kuralın altında başka bir firewall kuralı ile kalan trafiği, 4 hatlı gateway'e yönlendirmek.

ancak sizin istediğiniz şey bana çok verimli gelmedi.
        bu kadar çok hat varsa 6 hat ile beraber load balance yapsanız daha dengeli bir kullanım olur gibi geliyor.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• E
          eXcitinG last edited by

şuan mikrotik ile youtube a yönlendirme yaptık ve çok güzel çalışıyor isterseniz sizde deneyin. hat dolu olsa bile youtube takılmadan çalışıyor videolar.

ben youtube için yönlendirmeyi farklı cihaz ilede çözebilirim o sorun değil artık mikrotik kullanmak istemiyorum hat birleştirmesi çok karışık ve çok stabil değil.

bir tane pc toplayıp pfsense kuracağım 4 adet hattım var bunu 6 ya çıkartacağıım 4 tanesi ile load blance yapıp mikrotik e vereceğim ip dağıtımını mikrotik yapsın.
          load bllance yi de pfsense yapsın o halde ama benim korktuğum sorun load blance yi pfsense dört dörtlük yapıyor mu yoksa önce bir ilk hat çalışıyor sonra yük binince mi diğer hatlar çalışıyor ?

pfsense deki load blance mantığı nasıl işliyor ve 6 adet ethernet kartı takabileceğim anakart veya mini pc var mı sizlerin bildiği veya elinde olan ?

• P
            plusbil last edited by

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p61a-d3rev_20#kf

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P61-USB3-B3-rev-10#ov

3 PCI, 3 PCI-E. Her ikisi de 2. elini bulabileceğin güncel sayılabilecek ürünlerdir.

• tuzsuzdeli
              tuzsuzdeli last edited by

@eXcitinG:

load bllance yi de pfsense yapsın o halde ama benim korktuğum sorun load blance yi pfsense dört dörtlük yapıyor mu yoksa önce bir ilk hat çalışıyor sonra yük binince mi diğer hatlar çalışıyor ?

pfsense deki load blance mantığı nasıl işliyor ve 6 adet ethernet kartı takabileceğim anakart veya mini pc var mı sizlerin bildiği veya elinde olan ?

round robin denen bir mantıkla yapıyor.
              yani hatları sıra ile kullandırır, doluluğuna bakmaz.
              eğer hat hızlarınız farklı ise, kullanım ağırlığını belirtebilirsiniz.
              kullanıcı sayısı ve hat sayınız çok olduğundan, uzun süreli kullanımda eşit bi dağılım alırsınız.

hangi hızları kullanacaksınız bilmiyorum ama, örneğin 75 megabitlik 6 hat kullanacaksanız, 450 megabitin altından kalkacak ethernet ve network altyapınız olmalı.
              ben basit cihazlarla 3*75megabiti, 225 megabit olarak sorunsuz kullanıyorum.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• E
                eXcitinG last edited by

6 hatta belki 7 hat olabilir. 35 mbit lik hatlar ile kulllanacağıım. 4 tanesi hat birleştirmesi ve normal siteler için kullanacağım diğer 3 hattı youtube a yönlendirme yapacağım onuda ubnt nin edge router'i ile yapacağım.
                tek sorunum kalıyor 4 hattı sanırım çift ethernetli kartlar ile birleştireceğim gibi gözüküyor.
                sonrasında bunu mikrotik ile nat layıp giriş ve çıkış kontrollerini mikrotik de yapacağım ama log kayıtları nasıl ve ne şekilde olur bende merak ediyorum. o şekilde log kayıt olur mu bilemedim mikrotik de pppoe kullanıyorum kullanıcılarda ve radius var cünkü hat birleştirmesi mikrotik de çok karışık ve ugraştırıcı oluyor. kullanıcı sayısı max 175 kişi ve hat sayısı şuan 4 tane var yetersiz bunu 6 veya 7 ye çıkartıcam ve 4 tanesi normal sitelere giriş yapacak diğer 3 hat ise youtube a hizmet verecek sadece.
                eğer sorunsuz şekilde kullanacaksam ona göre yatırım yapacağım bu konuda..

@tuzsuzdeli:

@eXcitinG:

round robin denen bir mantıkla yapıyor.
                yani hatları sıra ile kullandırır, doluluğuna bakmaz.
                eğer hat hızlarınız farklı ise, kullanım ağırlığını belirtebilirsiniz.
                kullanıcı sayısı ve hat sayınız çok olduğundan, uzun süreli kullanımda eşit bi dağılım alırsınız.

hangi hızları kullanacaksınız bilmiyorum ama, örneğin 75 megabitlik 6 hat kullanacaksanız, 450 megabitin altından kalkacak ethernet ve network altyapınız olmalı.
                ben basit cihazlarla 3*75megabiti, 225 megabit olarak sorunsuz kullanıyorum.

• First post
                  Last post