Pfsense 2.4 vdsl hız sorunu
-
TTNET 100 Mbit sınırsız internet kullanıyorum. Modem değerlerim 137/45 onana hız ise 102/4 buna rağmen pfsense wan çıkışında 76 dan üstünü alamıyorum. Speedtest sonuçların 85-90 mbit lakin download hızım max 9,5 mb alıyorum. Direk modem üstünden denemedim ama pfsense de bilmediğim bir limiter yada yanlış bir ayar yapmış olabilirmiyim bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Selam,
Donanım özellikleriniz ve kurduğunuz versiyon ve de paketlerin listesi nedir?
SGTR
-
Celeron e3500 dual core işlemci
8gb ram
2x gigabit ethernet
vdsl den çıkış ta gigabit switchpfsense 2.4.0 üzerine kurulu extra paket yok.
-
Direk modeme kablolu bağlı bir bilgisayar ile de deneyip test ederseniz daha sağlıklı olur.
Ben wan tarafında, iki tane 75mbit ve bir tane 80mbit, toplam üç adet vdsl hat ile lan tarafında 230mbit'e yakın değerler alıyorum.Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz Dual core 32bit
3gb RAM
Broadcom ve Intel ethernet kartları ile.Tam hızda download yaparken CPU kullanımınız nasıl ?
-
%26 - 30 arası cpu kullanımı gözüküyor. Hafta içi mümkün değil ama pazar günü direk modem den çıkış alarak test edeceğim.
-
Selam tekrar,
Bir de Modem => Firewall => Switch(Sadece sizin bilgisayar bagli olsun) olarak test eder misiniz? Modem ustunden test ederken bir farkli senaryo olarak modemi switch uzerine baglayip (modem ve sadece sizin bilgisayar olacak sekilde de) test eder misiniz. Bazen gozden kacan detaylar olabiliyor.
SGTR
-
Pazar günü bir aksilikten dolayı test edemedim. Lakin en erken vakitte bahsettikleriniz dahil senaryoları deneyerek test sonuçlarını paylaşacağım. Ayırdığınız vakitten dolayı teşekkürler.