Pfsense kurulumunda root mount eror hatası
-
Merhabalar çok uğraştım ama çözemedim bu sorunu yardımcı olabilirmisiniz acaba
-
Selam,
Donanımlarınız (sanalda mı kuruyorsunuz) Ekran görüntüsü de ekleyebilir misiniz.
SGTR
-
Hayır sanal değil hocam fiziksel
-
Bu arada kurulum yapmaya çalıştığınız aygıt/medya (usb, cd, dvd vs) nedir?
SGTR
-
Usb den kurulum yapiyorum
-
Selam tekrar,
Büyük bir ihtimalle live iso dosyasını usb ye aktarmış olmalısınız. (Yanıt evetse Hata bundan kaynaklanır. Memstick olanı indirip dener misiniz.)
SGTR
-
Kurulum yaptığım sürüm 2.1.5 ve memstick Live falan değil yani
-
pfsense açılırken f1 deyden esc basın ve boot shell olması lazımdı acıldıkdan sonra root ekranı gelecek ve
set kern.cam.boot_delay="10000"
boot
yazın eğer pfsense start olursa bu işlemlerden sonra winscp ile pfsense baglanın ve
/boot/loader.conf.loca ```bulup en ust satıra
kodunu eklersin
-
pfsense açılırken f1 deyden esc basın ve boot shell olması lazımdı acıldıkdan sonra root ekranı gelecek ve
boot
yazın eğer pfsense start olursa bu işlemlerden sonra winscp ile pfsense baglanın ve
/boot/loader.conf.loca ```bulup en ust satıra
kodunu eklersin
bu söylediklerin pfsense kurulduktan sonra sanırsam ben henüz kurulum aşamasında bu hatayı alıyorum
-
Koskoca forumda yardımcı olacak kimse yok bu nssıl birşey anlamadım
-
Selam,
Elinizdeki usb medya 32bit midir 64 bit mi?
Aşağıdaki linkteki dosyalardan birini (3gb ve altı bir donanıma kurulum yapacaksanız 32 bit üstünde ise 64 bit olanını) indirip yeni bir usb oluşturup dener misiniz. Tekrar ediyorum; eğer bunu yapmanıza rağmen aynı hatayı alıyorsanız donanım uyumsuzluğu yaşıyor olabilirsiniz. Bu noktada söylenebilecek en uygun çözüm farklı bir donanım üzerinde kurulum yapmanızdır.
64 Bit: https://atxfiles.pfsense.org/mirror/downloads/old/pfSense-memstick-2.1.5-RELEASE-amd64.img.gz
32 Bit: https://atxfiles.pfsense.org/mirror/downloads/old/pfSense-memstick-2.1.5-RELEASE-i386.img.gz
SGTR