ACME Package: account key creation not working



  • Hi,

    I’m running pfSense 2.4.1 and wanted to use Let’s encrypt certificates, so installed the ACME package.

    Inside “Account keys” i fill out Name and description, then successfully create Account key and even when pressing “Register acme key account” i get a white hook.

    But after pressing “Save” the previous “account key” window opens and there is no account key.
    Additional i get a warning message from pfsense with: “pfSenseConfigurator” pfSense is restoring the configuration /cf/conf/backup/config-1510312094.xml @ 2017-11-10 15:43:38

    Does anybody know how to resolve this error?

    Regards,
    Tantony



  • Just had exactly the same issue. Seems to be a general problem.

    system log:

    Nov 11 10:30:50 check_reload_status Syncing firewall
    Nov 11 10:30:50 php-fpm 29436 /acme/acme_accountkeys_edit.php: New alert found: pfSense is restoring the configuration /cf/conf/backup/config-1510392411.xml
    Nov 11 10:30:50 php-fpm 29436 /acme/acme_accountkeys_edit.php: pfSense is restoring the configuration /cf/conf/backup/config-1510392411.xml
    Nov 11 10:30:49 php-fpm 29436 /acme/acme_accountkeys_edit.php: XML error: Undeclared entity error at line 1179 in /conf/config.xml


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    It’s working fine here for me. I can create a test or production key.

    Perhaps you used a non-XML-safe character in the name or description?



  • Good hint! I was using a name with German umlaut. It works fine using standard letters.

    Thank you!



  • I had also a german umlaut inside description what was the problem.
    Thank you for this hint!



  • I remember posting somewhere on this forum about this ACME package that even a space " " in the name (field) will give a situation were the account key exists, but can’t be show or edited anymore …


 

© Copyright 2002 - 2018 Rubicon Communications, LLC | Privacy Policy