OpenVPN server on CARP WAN



  • Hi all,

    I have an issue with my OpenVPN server. You can see all my server configuration on pictures.

    My WAN CARP is like that:

    fw1 : 192.168.1.10/24
    fw2 : 192.168.1.20/24
    VIP : 192.168.1.250
    GW: 192.168.1.1

    There is a port forward rule on GW for 1194 UDP on VIP. That's OK

    My OpenVPN client is able to connect on fw1 IP. But when I try to use VIP, it does not connect. I Receive UDP packet from my client on firewall, but there is no answer.

    I read a lot of posts about this and it seems that I have to do one or two NAT outbound rules. But I can't understand what they say. Because they talk about LAN interface. What is this?

    ![Capture du 2017-11-10 19-28-10.png](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-28-10.png)
    ![Capture du 2017-11-10 19-28-10.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-28-10.png_thumb)
    ![Capture du 2017-11-10 19-28-01.png](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-28-01.png)
    ![Capture du 2017-11-10 19-28-01.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-28-01.png_thumb)
    ![Capture du 2017-11-10 19-27-55.png](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-27-55.png)
    ![Capture du 2017-11-10 19-27-55.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-27-55.png_thumb)
    ![Capture du 2017-11-10 19-27-45.png](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-27-45.png)
    ![Capture du 2017-11-10 19-27-45.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-27-45.png_thumb)
    ![Capture du 2017-11-10 19-27-38.png](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-27-38.png)
    ![Capture du 2017-11-10 19-27-38.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Capture du 2017-11-10 19-27-38.png_thumb)


Log in to reply