Birden fazla ip kullanma
-
Merhaba arkadaşlar, Hetzner'dan aldığım dedicated sunucuya esxi kurulumu yaptım. Esxi üzerinde yeni bir switch oluşturdum ve pfsense kurulumunu yapıp lan olarak tanıttım. pfSense versiyonum 2.4.2
LAN bacağı WAN bacağından internete çıkış alabiliyor port yönlendirilmeleri vs yapılabiliyor yani LAN tarafında internet erişimimiz var.
Yapmak istediğim ise port yönlendirmenin haricinde ip adresini tamamen yönlendirmek istiyorum pfSense kullanma amacım da firewall görevi görmesi için windows sunucuya yönlendireceğim için windows tarafında firewall çok zayıf.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Yapılandırma;
Wan IP; 176.9.80.219 / 24
Wan GW; 176.9.80.193
Lan IP; 192.168.1.1Yönlendirilecek;
176.9.80.216 (Ek IP) <- -> 192.168.1.20 (Lan (internet erişimi va fakat WAN IP den erişim alıyor yani 176.9.80.216)) -
Selamlar ;
Public ip adresini direk client a atamak istiyorsanız Hetzner ile bunu yapabiliyorsunuz. Yani Vm in ip adresi 136.243.xxx.xxx olabiliyor. Hetznerden yeni bir tek ip adresi alıyorsunuz kontrol panel den aldığınız ip adresinin yanında bir bilgisayar simgesi gozukecek oradan reset mac diyerek mac adresini değiştirin, sonrasında o ekranda gordugunuz mac adresını vm a statıc olarak atayın ipv4 u dhcp olarak seçın otomatık olarak publıc ip yı sunucu alacaktır. Yalnız sunucu direk ınternet ortamıdna guvensız olacaktır.
Sorunuz karışık olmuş. Hetzner üzerinde Vmware Esxi kurdunuz. Vmware içinde Pfsense var. Pfsense de bahsettiğim şekilde wan bacagını public ip adresi ile kullanın. Windows serverlarınızı Lan bacagının arkasında kullanın. Boylelıkle windows server pfsense in arkasında olacagı için guvenlı bir yapınız olacaktır.
-
Merhabalar, cevabınız için teşekkürler. Hetzner üzerine esxi kurdum üzerine pfsense kurdum problem de burada başlamakta tek wan ile internete çıkış alabiliyorum ama 2. bir ip yani virtual ip eklemeye çalıştığımızda hetzner mac adresi olmadan internete çıkış vermiyor dolayısıyla internete çıkamıyoruz virtual ip ekleme kısmında da mac tanımlama olayı yok.
-
Selamlar ;
Vmware uzeriinde pfsense i shutdown yapip yeni bir ethernet ekleyeceksiniz. O ethernete de statik bir mac adresi gireceksiniz. Bu gireceginjz statik mac adresi daha ince postumda yazdigim mac adresi olacak. Sonra Hetzner den satin aldiginiz public ip direk olarak pfsense in yeni interface inde gozukecek. Sonrasi port forwading ve firewall rules.
Merhabalar, cevabınız için teşekkürler. Hetzner üzerine esxi kurdum üzerine pfsense kurdum problem de burada başlamakta tek wan ile internete çıkış alabiliyorum ama 2. bir ip yani virtual ip eklemeye çalıştığımızda hetzner mac adresi olmadan internete çıkış vermiyor dolayısıyla internete çıkamıyoruz virtual ip ekleme kısmında da mac tanımlama olayı yok.