PFsense ile R480t Load Balancer Kullanmak
-
Herkese merhaba.
Ofiste PFsense'i uzun süredir kullanıyoruz. Pfsense üzerinde DHCP aktif ve internet bağlantımız superonline metroethernet.
Yakın bir zamanda vDSL bir hat daha aldık ve akabinde TPLink R480T load balancer da satın aldık.İstediğimiz, TPlink load balancer ile iki hattı kullanarak load balancing yaptırmak. Fakat pfsense ile birlikte kullandığımızda intnernet çıkışı alamadık.
TPLink R480T'nin WAN1 portuna metroyu WAN2'ye vDSL'i girerek IP'leri tanımladık. LAN portunuda pfsense'in WAN'ına bağladık. PFSense WAN ip'sine 192.168.0.3 gateway'ine de TPLink'in Lan ip'si olan 192.168.0.1'i verdik. Fakat kontrol ettiğimizde internet bağlantısı yoktu.Sizce nerede hata yapıyoruz?
Yardımlarınızı beklerim.Teşekkürler.
-
problemi, sistemi ayırarak tespit etmek lazım.
vdsl modemi direkt olarak pfsense'a bağladığınızda internet var mı ?ben olsam önce load balancer'ın lan tarafına internet verip vermediğine bir bilgisayar ile bakardım.
veriyorsa da, en başta yazdığımı deneyin.
ikisinden birinde sorun olmalı.
bu arada R480t ile biz 3 wan toplamda 230Mbps olması gerekirken, hiç bir şekilde Lan tarafında 100Mbps hızın üzerine çıkamadık. Kullanım hızı yükseldikçe cihazın Cpu kullanımı 100%'e ulaşıyordu. Hiç memnun kalmadık.
Aynı kurguda sadece cihazı çıkarıp yerine bir pfsense koyduğumuzda bahsettiğimiz hıza ulaşabildik.
Wan'ların toplam hızı 100'ü geçmiyorsa iş görebilir ama daha yukarısı sıkıntılıydı.
Toplam hızınız yüksekse TL-ER5120 modeline yönelin. -
Load balancer'a vDSL'i bağlayıp lan'a da laptop'ımı bağladığımda otomatik ip ile internete çıkabiliyorum problem yok.
vDSL'i direk pfsense'e bağlayıp test etmedim ama metro internet bağlı ve internet var. Hızlarımız çok yüksek değil 100'ü geçmiyoruz.
-
Hocam bir çözüm bulabildim mi pfsense + rt480 in nete çıkamaması ile ilgili. Yakında bizde de böyle senaryo yaşanacak. Tecrübelerimizi paylaşmanız dileğiyle.