Psense Kurulum
-
Merhabalar. Forumda yeniyim, psense kurmak istiyorum fakat bir türlü yapamadım.
Windows 10 kullanıcısıyım, lütfen biriniz bana yardım edebilirmisiniz? -
Google arama motoruna "pfsense kurulum" yazarak birçok döküman ve videoya ulaşabilirsiniz.
-
Windows 10 kullanıcısıyım, lütfen biriniz bana yardım edebilirmisiniz?Selam,
Öncelikle hoş geldiniz. Umarım aradıklarınızı burada bulabilirsiniz. Konumuza gelirsek, PfSense nasıl bir senaryoya göre kurmak istiyorsunuz. Örneğin: Evde, iş yerinde, Okulda, Lab ortamında vs. Neler yapmak istiyorsunuz. Ve bunu nasıl bir donanıma kurmayı planlıyorsunuz. Örneğin: Sanal bir bilgisayara mı, 3Gb tan büyük bir ram olan bir bilgisayara mı yoksa 3gb tan küçük olan bir bilgisayara mı? Yoksa kendi bilgisayarınıza mı?SGTR
-
Windows 10 kullanıcısıyım, lütfen biriniz bana yardım edebilirmisiniz?Selam,
Öncelikle hoş geldiniz. Umarım aradıklarınızı burada bulabilirsiniz. Konumuza gelirsek, PfSense nasıl bir senaryoya göre kurmak istiyorsunuz. Örneğin: Evde, iş yerinde, Okulda, Lab ortamında vs. Neler yapmak istiyorsunuz. Ve bunu nasıl bir donanıma kurmayı planlıyorsunuz. Örneğin: Sanal bir bilgisayara mı, 3Gb tan büyük bir ram olan bir bilgisayara mı yoksa 3gb tan küçük olan bir bilgisayara mı? Yoksa kendi bilgisayarınıza mı?SGTR
ilk önce yorumunuz icin teşekkürler, Evde kullanmak istiyorum Masaüstü bilgisayarımda , 8 Gb Ram 2 GB ekran kartı ve 128 GB SSD var i5 işlemcim var
yani bişeyler indirirken okadar beklemek yerine anında indirmek istiyorum bu yüzden kurmak istiyorum yani internetimde biraz hız olsun istiyorum
-
Pfsense web tabanlı içerik yönetim yazılımıdır. İnternet hızınızla bir alakası yoktur, o iş ödeyebileceğiiz fatura miktarınca ISP yöneticinizin görevi…
Yani daha açıklayıcı anlatmak gerekirse siz motor sporlarıyla ilgileniyorsunuz ve Kenan Sofuoğlu olmak istiyorsunuz. Pfsense ise Trafik Sinyalizasyon Dairesi. Hızınızı değil, yolunuzu düzenleyen bir platform.
-
ilk önce yorumunuz icin teşekkürler, Evde kullanmak istiyorum Masaüstü bilgisayarımda , 8 Gb Ram 2 GB ekran kartı ve 128 GB SSD var i5 işlemcim var
yani bişeyler indirirken okadar beklemek yerine anında indirmek istiyorum bu yüzden kurmak istiyorum yani internetimde biraz hız olsun istiyorum
Selam tekrar,
Yukarıdaki söyleminiz mevcut bir internet hattı var ve internette gezinirken ve dosya indirirken hızlı olması içinse bu işlem için download manager tarzı uygulamalarla çözebilirsiniz. Ya da internet paketinizi de değiştirebilirsiniz. Eğer ki interneti sizinle birlikte kullanan (evdeki diğer kullanıcılar ya da komşular gibi) biri(leri) varsa onların internet hızlarını kontrol altına almak istiyorum ve interneti denetlemek (ebeveyn kontrolü/belirli içeriklerin görüntülenmemesi/belirli zaman dilimlerinde internet erişiminin sağlanması/yetki sınırlaması yapmak istiyorum diyorsanız bu nokta da size yardımcı olalım.
SGTR