TLS Error



  • Hi all,

    I have pfSense 2.4.3 with OpenVPN configured as both a Server and a Client. Both Server and Client are working correctly.

    However I'm noting the following errors in the OpenVPN log:

    Jun 5 08:28:40 	openvpn 	43102 	TLS Error: cannot locate HMAC in incoming packet from [AF_INET]181.215.195.234:47099
    Jun 5 07:20:04 	openvpn 	43102 	TLS Error: cannot locate HMAC in incoming packet from [AF_INET]185.200.118.58:35062
    Jun 4 18:50:53 	openvpn 	43102 	TLS Error: cannot locate HMAC in incoming packet from [AF_INET]185.200.118.49:44359
    Jun 4 07:03:22 	openvpn 	43102 	TLS Error: cannot locate HMAC in incoming packet from [AF_INET]185.200.118.72:35633
    Jun 3 18:49:25 	openvpn 	43102 	TLS Error: cannot locate HMAC in incoming packet from [AF_INET]185.200.118.50:44700
    Jun 3 16:37:29 	openvpn 	5256 	Initialization Sequence Completed 
    

    I don't know what is causing the error or whether it is client or server related.

    Comments appreciated.

    TIA

    Greg

    Edit: There is no connection to the Server at present.


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Usually that means that some other client (not OpenVPN) hit the port. It might be a port scan, a monitoring probe, or a client that doesn't have the right TLS key for example.



  • @jimp said in TLS Error:

    Usually that means that some other client (not OpenVPN) hit the port. It might be a port scan, a monitoring probe, or a client that doesn't have the right TLS key for example.

    I think you are correct, as I just did a port scan, using one of the online tools, on port 1194 and the error appeared. Seems to confirm your thoughts.

    Thanks.