Lightsquid SSL Web Access Problem



  • Hi.
    I have installed on virtual machine Pfsense 2.4.3-RELEASE-p1 (amd64)
    I installed my internal sighned certificate for WebConfigurator. It was installed by generating CSR on PFSense, and sighning it in my CA.
    WebConfigurator woks fine with SSL.
    I installed Squid, SquidGuard and Lightsquid, proxy with filtering works fine, but lightsquid dont starting service until i disable "Lightsquid Web SSL". Logs are clear.
    some time i tried to start lightsquid wit ssl, and found some strange thing:
    I opened file /var/etc/lightsquid/cert.pem an fined line "-----END CERTIFICATE----------BEGIN PRIVATE KEY-----" that is wrong.
    I maked two lines frome this one and get this: "-----END CERTIFICATE-----
    -----BEGIN PRIVATE KEY-----"
    After this service lightsquid_web was started and works fine until i rebooted system. After reboot i have file with this line "-----END CERTIFICATE----------BEGIN PRIVATE KEY-----" and lightsquid_web dont start until i coorect this...
    Can somebody help me with my problem?



  • Anybody can help?


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    When you imported that certificate you apparently didn't end it with a newline, and lightsquid isn't adding one.

    Easiest fix would be to import another copy of the cert and make sure the cursor ends on a new line after -----END CERTIFICATE-----.



  • @jimp said in Lightsquid SSL Web Access Problem:

    the cursor ends on a new lin

    Thank you! I reimported certificate with new line after -----END CERTIFICATE----- and it works.