Captive Portal Status Users not showing



  • Hello everyone, the company that I work for already use Pfsense. I am fairly new to it so I have to check out a lot of videos about configuring it in youtube and other sites. So far so good as I am able to add some rules and other stuffs.

    My problem now is our CP (Captive Portal) won't show any logged in users in the >Status >Captive Portal. Our guests can load our CP page and can enter their credentials and start accessing the web but nothing shows in the Status page. The way it is configured is that users are grouped into System>User Manager> Groups and add users via the Users tab. Does anybody here experienced this before and can probably show me what needs to be done to fix it?

    This information might help:
    pfSense version: 2.4.3-RELEASE-p1 (amd64)
    cpu type: Intel(R) Xeon(R) CPU X3470 @ 2.93GHz

    Hope you can help.. thanks.



  • Hi,

    Can you how the last 20 lines from the captive portal log ?
    Status => System Logs => Captive Portal Auth

    I've been using "local users" for years. The GUI widget, and the "Status => Captive Portal => [zone]" always showed logged in users.

    Btw : are these user really logged in ? It's not some "web pages" in the pfSenbse GUI that proves that, but this information : https://www.netgate.com/docs/pfsense/captiveportal/captive-portal-troubleshooting.html

    ipfw table all list
    

    The XXX_auth_up and XXX_auth_down tables contain the IP/MAC of all the connected users.

    Some fancy setup might provoke what you are seeing - or not seeing - right now, but I can't figure out how "they" did so.


 

© Copyright 2002 - 2018 Rubicon Communications, LLC | Privacy Policy