Pfsense 2.3.5 Radius server ghost portal ve Access Point sıkıntısı
-
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin öncelikle böyle bir topluluk olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sizlerin sayesinde kendi başıma adam akıllı bir şey bilmeden tüm kurulumları yapabildim.
Şimdi gelelim esas meseleye ben bu pfsense i kurdum ghost hotspot radius server 5651 log imzalama vs. her şey tamam sistem saat gibi çalışıyor. Ancak gel gelelim sisteme access point eklediğim zaman bir sıkıntı yaşıyorum kablosuz yayın yapabilmek için bunu yapmak zorundayım ap ye wan olarak elle ip verdim ama lan olarak mecburen kendi ip sini veriyor. Bu sebeptendir ki kablosuz ağa bağlı diyelim ki 10 kişiden biri şifresini girdiği zaman 9 kişide farklı cihazlarından giriş yapabiliyor.
Lütfen bana bir yardımcı olun çok sıkıntılı bir durumda kaldım.
Bu arada nasıl bir soru sorduğumun şimdi farkına vardım elimdeki TL-WR841N Ap lerde bridge modu yok farklı bir yöntemi varmıdır acaba.
-
Siz cihazı Access point değil de Router modunda kullanıyor olabilirsiniz.
Ya konfigürasyon ekranlarında bu modu seçin,
ya da arkadaki mavi WAN portu ile değil de sarı LAN portundan Pfsense'e bağlayın. -
Açıkçası lan portundan hiç denememiştim onu bir deneyip sonuçları buraya yazarım. AP de router modu yok malesef firmware ı baya kısıtlı bir ürünmüş tp-link ile bu konuda görüşmelerim devam ediyor. Sağ olsunlar baya yardımcı olmaya çalışıyorlar. şu anlık sorunumu pfsense den sonra bir adet tl-wa5210g ap cihaz ile kablosuz olarak aktarark çözdüm neyseki aldığım cihazlarda kablosuz bridge özelliği mevcut sadece repeater olarak ayarlanmıyor her bir ap ayrı ssid ile olacak, neyse bunada şükür :)
Birde şu pfsense de https ilk giriş sayfasında captive portala yönlendirebilse yemin ediyorum tadından yenmeyecek. ubuntu ile bu sorun çözülmüş sanırım ama pfsense hala hala yapamıyor.