Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense PPPoe bağlantısı ile internete çıkamama sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    2 Posts 2 Posters 521 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mp26 Rebel Alliance
      last edited by

Merhaba
      Modemimi bridge moda aldım,pfsense makinamda wan interface i pppoe olarak ayarladım.Bağlantı sağlıyor ve ISS den almam gereken statik ipmi alıyorum ve ISS dns leri atanıyor.Buraya kadar sorun yok.Ancak ne Wan arabirimi nede lan arabirimleri internete çıkamıyor. Ne yapmam gerekiyor, (NAt,Port forwading,Rule).Cevaplar için şimdiden teşekkürler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        emirefek
        last edited by

Efendim bende PPPoE ile kullanıyorum. TurkTelekom ile birlikte. Modem büyük ihtimalle tplinktir ordan brdige moda aldıktan sonra dhcpyi kapatabilirmisiniz. O şekilde belki çalışır.

Çalışmaz ise modemi bridge moda almayın. Pfsensin wan bacağını dhcp şeklinde ayarlayın. Bakalım sorun pppoe de mi yoksa kurallarda mı bi sıkıntı var. Dediklerimi eğer bridge moda almadan pfsense wan dhcp halinde çalışabiliyorsa tekrar yardımcı olmaya çalışayım. Buraya geri dönütte bulunabilirsiniz.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post
        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.