Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Pfsense ve l2switch vlan internet ve ip almama sorunu

Turkish
    2
    17
    1359
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      toxin1 last edited by

Merhaba öncelikle

Modemden gelen interneti pfsense bağladım "wan" ip adress = 192.168.1.55, sonra "lan" dan çıktı aldım switch e 'lan a kendim ip verdim 192.168.10.1' switch in bütün protlarından bilgisayarlar verdiğim ip aralıgından ip alıyorlar ve internet var 192.168.10. 50,,,,192.168.10. 51 gibi buraya kadar sorun yok ama vlan oluşturuyorum vlan 10 ip adress 192.168.11.1 dhcp açıyorum firewall rules veriyorum sonra switchtede vlan 10 acıyorum ama atadıgım portlara ip gelmiyor bağlantı oluşmuyor

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cumhuraltan last edited by cumhuraltan

@toxin1 said in Pfsense ve l2switch vlan internet ve ip almama sorunu:

Modemden gelen interneti pfsense bağladım "wan" ip adress = 192.168.1.55, sonra "lan" dan çıktı aldım switch e 'lan a kendim ip verdim 192.168.10.1' switch in bütün protlarından bilgisayarlar verdiğim ip aralıgından ip alıyorlar ve internet var 192.168.10. 50,,,,192.168.10. 51 gibi buraya kadar sorun yok ama vlan oluşturuyorum vlan 10 ip adress 192.168.11.1 dhcp açıyorum firewall rules veriyorum sonra switchtede vlan 10 acıyorum ama atadıgım portlara ip gelmiyor bağlantı oluşmuyor

Selamlar ;

Switch ile Pfsense uplink için kullanılan port üzerinde Vlan10 u tagged olarak işaretlemeniz gerekmekte yoksa çalışmaz.

• Bu taglame işlemini switch arayüzünden yapmalısınız.Sonrasında da vlan10 a üye olmasını istediğiniz bilgisayarların bağlı olduğu portları UNTAGGED olarak işaretlemelisiniz.
        T 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          toxin1 @cumhuraltan last edited by

@cumhuraltan switchte gigabyte girişi var pfsense ten gelen kablo oraya takılı .Birde tam olarak anlamadım kodlarla açıklayabilirmisin

• C
            cumhuraltan last edited by

Selamlar ;

Soruyu sorarken yapınızda kullandığınız switchler hakkında bilgi VERMEDİĞİNİZ için tabiki de kodlarla açıklamam mümkün değil o yüzden genel terimleri ile açıklamaya çalıştım.

• T

@cumhuraltan 1 tane tplink modem var modemden internet pfsense bilgisayara gidiyor . pfsense bilgisayardan ethernet cıkısından cisco 2960 48 tt switch e gigabyte girişine internet verdim . switch in bütün portlarında internet var . ama ben vlan 10 , 20 ,30 gibi vlanlar oluşturunca vlanlarda internet olmuyor

• C

Selamlar ;
                Cisco switch üzerinde Pfsense ile uplink olarak kullandığınız port üzerinde geçirmek istediğiniz vlanları TRUNK olarak ayarlamanız gerekmekte.

Switch# conf t
                Switch(config)# int gig 0/1
                Switch (config-if)# switchport trunk native "vlanxx" (vlanxx yönetim vlanı olacak)
                Switch (config-if)# switchport trunk allowed "vlanxx" (üzerinden geçecek vlanları yazacaksınız. Birden fazla ise araya virgül koyabilirsiniz.)
                Switch (config-if)# switchport mode trunk

T 4 Replies Last reply Reply Quote 0
                • T

@cumhuraltan

şöyle cıktı alıyorum switch te
                  pfsense 'den gelen kablo gi0/1 e takılı ,bilgisayardan gelen kablo Fa0/2 ye takılı
                  in vlan is flapping between port gi0/1 and port Fa0/2a

• T

This post is deleted!
                    • T

This post is deleted!
                      • T

@cumhuraltan sadece ubuntu bilgisayarda internet geldi bilgisayara restart atıncada gitti şuan vlanlar ip alıyor pfsense 'den ama internet yok

• C
                          cumhuraltan last edited by cumhuraltan

Selamlar;

@toxin1 Pfsense üzerinde vlan10 için rule yazmadan internete çıkamazlar. İlgili vlandan ip aldıklarına göre vlan yapılandırmanız tamam, internet erişimi için pfsene üzerinde vlan10 interfacinden wan interfaceine doğru access kuralı yazmanız gerekmekte.

T 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                          • T

@cumhuraltan internete cıkmıyor hala anlamadım pfsense de kural acık butun kuralları aktıf ettim

• T

@cumhuraltan Ubuntu yüklü bilgisayarda internet var bütün vlanlardan ip alıyor ve internet oluyor ama windowns bilgisayarlarda ip alıyor ama internet yok

• C

Selamlar @toxin1 ;

Windows bilgisayarlardan ilk olarak Vlan interface ip ( Varsayılan ağ geçidi ) adresine ping atıp test edin.

• Ping başarılı olduktan sonra 8.8.8.8 ve 4.2.2.4 e ping atın, ping atılıyor ise Dns çözümleme ile ilgili problem vardır.
                                • T
                                  toxin1 @cumhuraltan last edited by toxin1

@cumhuraltan
                                  Wİn10 bilgisayar ip 192.168.11.54
                                  Uubuntu 192.168.11.51
                                  Varsayılan 192.168.11.1

Şİmdi win 10 dan ping 192.168.11.1 ve ubuntudan ping 192.168.11.1
                                  PING 192.168.11.1 (192.168.11.1) 56(84) bytes of data. Böyle diyor bekliyor

Ama win10 pc den ubuntuya ve Ubuntudan win 10 a ping gidiyor

• C

Selamlar @toxin1 ;

Mesaj gönderdim kontrol eder misiniz?

• T

@cumhuraltan Sorunumu çözdüğün için teşekkür ederim yaklaşık 1 aydır uğraşıyordum bu formun sana ödül vermesi gerekir

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • First post
                                        Last post