3 Adsl hattını birleştirip VPN ile çıkış yapmak istiyorum ?
-
@tuzsuzdeli hocam aslında yapılabiliyor ancak çok ucuz çözümler değil şöyleki kuruma bir router konup internet hatları onun üzerinde sonlandırılıyor ve o router ile merkeze ssl vpn bağlantıları kuruluyor ve bu tunnel interfaceleri bonding yapılıyor ve Merkez üzerindeki internetten çıkış yapılabiliyor ilgilendiği için @NitroNos a da teklif göndereceğim.
Pfsense üzerinde bu şekilde yapmak mümkün değil ancak farklı çözümler ile yapılabiliyor ancak router maliyetleri kurulum maliyetleri ve çok cüzzi de olsa internet kullanım maliyetleri oluyor. -
@cumhuraltan ,
@NitroNos arkadasimiz 3 adsl hatti pfsense ile birlestirip Bulgaristan'daki bir sunucuya olan vpn baglantisini birlestirmekten bahsedince ben ona mumkun degil demistim.
Eger wan bonding yapilma imkani ve butcesi var ise orada tabii ki alternatifler mevcut.
Bu durumda VipriNet veya PepLink routerlari tavsiye edebilirim.
Ayrica asagida linkini verecegim "speedify" programi ile de cesitli platformlarda birden fazla baglantiyi paket seviyesinde bound etmek mumkun. (ornegin wifi+ethernet ya da wifi+4g vs)
Ihtiyacin detayini tam bilmiyorum ama pek cok durum icin basit ve ucuz bir cozum.
https://speedify.com/how-it-works/
Ozetle Client programi, birden fazla baglantiyi Clouddaki bir server uzerinde bound edip VPN ile internete cikiyor. -
@tuzsuzdeli said in 3 Adsl hattını birleştirip VPN ile çıkış yapmak istiyorum ?:
@cumhuraltan ,
@NitroNos arkadasimiz 3 adsl hatti pfsense ile birlestirip Bulgaristan'daki bir sunucuya olan vpn baglantisini birlestirmekten bahsedince ben ona mumkun degil demistim.
Eger wan bonding yapilma imkani ve butcesi var ise orada tabii ki alternatifler mevcut.
Bu durumda VipriNet veya PepLink routerlari tavsiye edebilirim.
Ayrica asagida linkini verecegim "speedify" programi ile de cesitli platformlarda birden fazla baglantiyi paket seviyesinde bound etmek mumkun. (ornegin wifi+ethernet ya da wifi+4g vs)
Ihtiyacin detayini tam bilmiyorum ama pek cok durum icin basit ve ucuz bir cozum.
https://speedify.com/how-it-works/
Ozetle Client programi, birden fazla baglantiyi Clouddaki bir server uzerinde bound edip VPN ile internete cikiyor.300 mbps olarak çıkış alamıyorum speedify ayrıca bulgaristan sunucusuna 100 ms aşağısını alamadım yoksa güzel bir program bulgaristandaki sunucumdan 17 ping alıyorum ve bana ait herhangi bir problem yaratmıyor.
Viprinet ile görüşeyim teşekkürler. -
@cumhuraltan said in 3 Adsl hattını birleştirip VPN ile çıkış yapmak istiyorum ?:
@tuzsuzdeli hocam aslında yapılabiliyor ancak çok ucuz çözümler değil şöyleki kuruma bir router konup internet hatları onun üzerinde sonlandırılıyor ve o router ile merkeze ssl vpn bağlantıları kuruluyor ve bu tunnel interfaceleri bonding yapılıyor ve Merkez üzerindeki internetten çıkış yapılabiliyor ilgilendiği için @NitroNos a da teklif göndereceğim.
Pfsense üzerinde bu şekilde yapmak mümkün değil ancak farklı çözümler ile yapılabiliyor ancak router maliyetleri kurulum maliyetleri ve çok cüzzi de olsa internet kullanım maliyetleri oluyor.Teklif gelmedi sadece bilgi verdiniz.
-
@nitronos said in 3 Adsl hattını birleştirip VPN ile çıkış yapmak istiyorum ?:
Teklif gelmedi sadece bilgi verdiniz.
Selamlar @NitroNos
Spam'a düşmüş olabilir mi bir kaç konu hakkında bilgi istemiştim o bilgiler olmadan teklif verebilmemiz mümkün değil maalesefç
-
@cumhuraltan , @NitroNos
Eğer forumla paylaşılmayacaksa, bu noktadan sonrasını özel mesajla devam ettiriniz. -
This post is deleted! -
3 Tane hattım var hepsi Türk Telekom bunları birleştirip VPN ile çıkış yapmak istiyorum.
Daha önce Tp link ER6120 kullandım pek çözüm sağlamadı Pfsense ile 3 hattı birleştirmek mümkün ama VPN ile çıkış yapabilir miyim bilmiyorum ?
Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
Merhaba,
Yapılabilir ve/veya yapılamaz şeklinde bir yorum yapamayacağım ancak bilmeniz gereken önemli bir detay hizmeti aldığınız adreste ki alt yapı olacaktır.Eğer konu başlığında bahsettiğiniz gibi ADSL hizmeti alıyorsanız ve santralden uzaktaysanız yapacağınız bu işlemin teorik açıdan pek yararlı olacağını düşünmüyorum. Çünkü; ADSL alt yapılarında binanıza ve hatta sokağınıza kadar ulaşabilecek hız sınırlıdır ve bu hız binada ki kullanıcıların kullanım yoğunluğuna göre eşit olmayan şekillerde dağıtılır bu nedenler tarifelerde hızınızda E KADAR ibaresi bulunur. Bu fiziksel hız sınırı binanızın son fiber noktasından (Santral, DSLAM vb.) ne kadar uzakta olduğunuza doğru orantılı olarak düşmektedir.
Yapmak istediğiniz en sağlıklısı hepsi farklı alt yapılardan (Örn: TurkTelekom Fiber, SuperOnline Fiber ve Turksat KabloNet) hat alan 3 abonelik ile yapmanızı tavsiye ederim. Binanızda firmaya ait kendi alt yapısını getirdiği kutu yoksa bu kadar zahmet etmenizi önermiyorum sonuç olarak aynı alt yapıdan alacağınız farklı abonelik sizi kurtarmayacaktır muhtemel bir internet kesintisinde tüm hattınızın gitmesi de mümkün.
Farklı alt yapılarla almak mümkün değilse alt yapı geliştirmesi için ISS firmalarına bası kurmak daha uygun bir seçenek olacaktır sonuçta ADSL alt yapısının bir gün sizi yüz üstü bırakması ve yaptığınız sistem yatırımlarının boşa gitmesi muhtemeldir.
Not: Bu tamamen kişisel görüşüm olup ISS firmalarında geçirdiğim zamanla gözlemlediğim
-
@eldemtr teşekkür ederim 3 hat türk telekom'dan yaklaşık 12 mbps civarı hız alıyorum 3 hat ortalama 36 mbps yapar.
Cgn olarak ip ler farklı olarak sisteme kayıtlı yani sorun olmuyor ayrıca türk telekomun altyapısı olduğu için hiç bir problem yaşamam da yaşatmazda eğer yaşarsam çözerler ancak diğer İSS'lerde problem yaşamak ciddi sıkıntı diğer İSS'lerde ping yükseliği ayrı bir dert yani 2 hattın pingi iyi ancak 1 hattın pingi yüksek olsun problem pfsense ile hem vpn hemde 3 hattın birleşimi mümkün dedi uzman arkadaşlar gerçekten yardımcı oluyorlar fiber projesi çizildi btk'ya onaya gönderildi onay geldiğinde çalışmalar başlanacak her hatta 100 mbps sağlanacak toplam 300 mbps 12 mbps upload alacağım yorumunuz için teşekkür ederim. -
@NitroNos Selamlar, Gelişme var mı? Telekomdakiler pfsense ile bu bahsettiğiniz şekilde hat birleştirme mi yapacaklar tam olarak anlayamadım konuyu pfsense ile böyle bir çözüm mevcut ise ( Netgate Global ve farklı pfsense topluluklarında yapan veya yapılabilir diyene denk gelmedim ) paylaşmanızı rica ediyoruz.
Vpn Bonding çözümleri oldukça maliyetli çözümler çünkü pfsense ile mümkün olabilirse harika olur. -
@eldemtr teşekkür ederim 3 hat türk telekom'dan yaklaşık 12 mbps civarı hız alıyorum 3 hat ortalama 36 mbps yapar.
Cgn olarak ip ler farklı olarak sisteme kayıtlı yani sorun olmuyor ayrıca türk telekomun altyapısı olduğu için hiç bir problem yaşamam da yaşatmazda eğer yaşarsam çözerler ancak diğer İSS'lerde problem yaşamak ciddi sıkıntı diğer İSS'lerde ping yükseliği ayrı bir dert yani 2 hattın pingi iyi ancak 1 hattın pingi yüksek olsun problem pfsense ile hem vpn hemde 3 hattın birleşimi mümkün dedi uzman arkadaşlar gerçekten yardımcı oluyorlar fiber projesi çizildi btk'ya onaya gönderildi onay geldiğinde çalışmalar başlanacak her hatta 100 mbps sağlanacak toplam 300 mbps 12 mbps upload alacağım yorumunuz için teşekkür ederim.Bu durumda bonding'i pfsense üzerinde yapmayacaksınız, ki pfsense'in zaten böyle bir kabiliyeti yok.
Yanılıyorsam düzeltin, bonding işlemi layer2 seviyesinde yapılıyor.
Yani sizin hat birleştirme işlerinizi zaten başka donanımlar yapacak. Birleştirilmiş ucu pfsense'de sonlandıracaksınız.Vakti zamanında adsl ile ancak 6-8mbps hız alabildiğimiz lokasyonda, turk.net'in 4 telefon hattının bakır kablosu üzerinde bounding yapılıp, 15/15mbps simetrik bağlantı vermişliği olmuştu.
-
Selamlar @NitroNos ,
Pfsense ile nasıl bir çözüm sağladığınızı paylaşırsanız benzeri durumda olan ve/veya kullanmak isteyenler için çok önemli katkı sağlamış olursunuz ki global forumlarda da sizin bu yaptığınızı pfsense ile yapabilen göremedim geçmişte yaptığım araştırmalarda.
-
Merhaba aslında sizin yapmak istediginizi ben yaptım pfsense ile bursada bir sunucu kiraladım sofether kurdum l2tp baglantısını aktif ettim kullanıcıları oluşturdum. her bir hatta ayrı ayrı vpn yazdım sonra monitör iplerini düzenledim birleştirip lana verdim aşırı performanslı çalışıyor. normalde hatlarımın her biri 100 mbps vpn ile 95-96 civarı oluyor birleştiriyorum performans fevkalade
-
@en2li2 Hocam softether'de hız ve ping sorunu çok yaşadım bu yüzden yapmadım dediğiniz mantıklı ama programa bağlı kalmak sıkıntılı bir durum.