Open Vpn bağlantı sorunu
-
Selamlar değerli arkadaşlar, dün gece open vpn ihtiyacım sebebiyle pfsense kurulumunu tekrar yaptım. daha öncede openvpn i kullanmıştım, daha önce yaptığım ayarlarla aynı şekilde kurulumunu yaptım https://www.serdarbayram.net/pfsense-remote-vpn.html buradaki ayarlarla 2.3.5 amd işlemcili bir sisteme uygulamıştım, vpn iplerini 10.10.10.0/24 şeklinde belirtmiştim.
Merkez lokasyonda 192.168.2.0 şeklinde iplerim devam ediyordu.Ben şube yada dışarıda bir firmaya gittiğimde vpn bağlantısını yaptığımda 192.168.2.x ile başlayan paylaşımlı dosyaya erişebiliyordum.
Ancak dün aynı şekilde kurulum yapmama rağmen vpn ile bağlantı kurduğumda dışarıdan vpn e bağlanıyorum başarılı cmd ye girip 192.168.2.x yazdığımda ping başarılı ancak paylaşılmış klasöre bağlan dediğimde ağ yolu bulunamadı hatası veriyor.
whatismyip.com gibi sitelere baktığımda da merkezin ipsini almadığını görüyorum. yani şubede bulunan modemin ipsi ile dışarı çıkıyor oysa ben istiyorum ki (mantığıda bu diye biliyorum) merkezin dış ipsi ile internete çıksın konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Konu benim için önemli dün 00 00 a kadar uğraştım ancak çözemedim, iyi çalışmalar dilerim. -
Selamlar,
Hedef ip adresine ping atabiliyorsanız vpn bağlantısı kurulmuş demektir, payaşıma erişemiyor olmanız windows tarafındaki problem paylaşım ip üzerinden değil sunucu ismi ile yapılmış olabilir ve dns adresi çözümlenemiyor olabilir. ayrıca vpn kurdugunuz ip adresinden internete erişmek istiyorsanız vpn ayarlarının olduğu sayfada " Redirect IPv4 Gateway " seçenepini onaylı hale getirmeniz yeterli olacaktır.
-
Çok teşekkür ederim sorunum çözüldü redirect ipv4 ü seçince merkezimizin ip adresi ile çıkış alabildim.
Yardımlarınız için çok mutlu oldum. Sizinde karşılaştığınız zorluklarda kolaylıklar diliyorum.