Çoklu LAN ortamında bilgisayarların birbirleri ile etkileşimi
-
Selamlar,
Firewall Rule yazarak iki network arasındaki erişimi kapatacaksınız, cihazlar da gateway olarak Pfsense ip adresi tanımlı olmalı.
Türkçe de oldukça çok makale mevcut bir kaç makale okuyarak yapabilirsiniz ancak daha önce bir Firewall yönetimi yapmadı iseniz biraz daha fazla zaman harcamanız gerekebilir. -
Rule tanımladım. Pfsenste bazı şeyler yapabiliyorum. Rica etsem bu konuda rule için örnek verebilirmisiniz.
-
Selamlar,
Tanımladığınız kuralların görüntüsünü paylaşırsanız portaldaki arkadaşlar yardımcı olsun ayrıca hangı kuralları tanımlamadıgınızı bılmeden kımse sıze yardımcı olamaz örnek kural ise o kadar çok var ki şu anda elimin altında yok ama google a yazarak örnek kural bulabilirsiniz Firewall tarafında kural önceliği oldukça önemlidir siz 2 network arasındaki trafıgı blok için kural yazarsınız ancak onun üzerinde 2 network arasındakı trafık için izin kuralı var ise yukarıdakı kural daha öncelikli olduğu için erişim sağlanır.
-
This post is deleted! -
Mirvari üstada teşekkür ederim. Uzaktan bağlanıp kontrol etti. Bende bulunan LAN1 ve LAN2'nin aynı subnette olduğunu bu sebeple ağların birbiri içindeki paylaşımlara ulaşabildiğini tespit ettik.
-
@musab sen sorunu çözmüşsün fakat bu video faydalı olacak izlemeni tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=hhPGN4UJHAM
-
@musab Selamlar,
Aynı subnet derken ilk mesajda 192.168.2.0 ve 192.168.0.0 blokları var demiştiniz ? Subnetmaskler 255.255.0.0 mı idi ? -
İkisinde de subnet 255.255.255.0
LAN1 192.168.0.1
255.255.255.0LAN2 192.168.2.1
255.255.255.0 -
Rules=>Lan1=>add=> (action => block) =>(Source=>any)=>(Destination=>Lan2)
Rules=>Lan2=>add=> (action => block) =>(Source=>any)=>(Destination=>Lan1) -
@aykutyildiz Teşekkür ederim, bunu daha önce denemiştim ama tekrar deneyip sonucu yazıcam inş.