Esxi üzerine kurulu pfsense Lan ve Wan konfigürasyonu
-
Merhabalar,
Öncelikle herkese kolaylıklar dilerim. Benim sorunum pfsense kurulum ve yapılandırmadan ziyade networke nasıl entegre edebileceğim konusunda olacak. Yapımda bir metronet var ve iss'e ait router üzerinden 192.168.1.1 gateway olacak şeklinde bu bloktan dhcp ip dağıtıyor.
Sorum ise şu şekilde; mevcut yapımda router'e müdehale edemiyorum o yüzden içeride 192.168.1.xxx ip bloğunu kullanmaya devam etmek istiyorum, bazı yönetim pc'leri ve ip kameraların bu ip bloğu üzerinden portları açılmış o yüzden içerdeki ip yapısına dokunmadan esxi ve pfsense wan ve lan tanımlamalarını nasıl konfigüre etmeliyim ? Diğer bir ifadeyle 192.168.1.1 Lan bacağı olacak şekilde nasıl bir ip yapılandırması yapmalıyım ?
Teşekkür ederim.
-
@jsuticeforall said in Esxi üzerine kurulu pfsense Lan ve Wan konfigürasyonu:
Öncelikle herkese kolaylıklar dilerim. Benim sorunum pfsense kurulum ve yapılandırmadan ziyade networke nasıl entegre edebileceğim konusunda olacak. Yapımda bir metronet var ve iss'e ait router üzerinden 192.168.1.1 gateway olacak şeklinde bu bloktan dhcp ip dağıtıyor.
Selamlar,
Transparent olarak kurmanız gerekecektir.
-
Cumhur Bey cevabınız için teşekkür ederim transparent'i araştırdım dediğiniz gibi benim kullanabileceğim yapıya uygun görünüyor.
2 ethernet kartı bulunan bir esxi server kurdum ve bunun içine de sanal pfsense tanımlamak ve söylediğiniz transparent kısmından ilerlemek istiyorum fakat yapımda servis sağlayıcıya ait fiber switch ve bu switchten de router'a gelen oradan da lokaldeki switchlerime gelen bir yapı bulunmakta.
Merto ethernet olduğu için ppoe tarzı değil bana servis sağlayıcıdan verilen ip ve gateway bilgileri ile esxi ve pfsense üzerinde nasıl bir konfigürasyon yapmam gerekiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
-
Selamlar,
Transparent yapılandırması demek Metro Switch ile Router arasına pfsense'i konumlandırmanız demek oluyor ancak yapıyı görmeden analiz etmeden de net birşey söylemek doğru olmaz bu arada sizin localinizde bulunan internet erişimi sağlayan cihaz'a neden erişemiyorsunuz orasını anlayamadım. Servis sağlayıcıların Voip vb durumlar için kullandıkları routerlara erişememe durumu normal ama internete açılan kapıya erişememek oldukça bir saçma durum açıkçası siz o cihaza hükmedemiyorsanız güvenlik için boşuna efor sarfetmenize gerek yok aslında. Bence Pfsense'den ziyade o router konusuna eğilmelisiniz.