site giriş hatası
-
mrb arkadaşlar pfsense son sürüm kurdum iki adet internett hattım var biri dsl diğeri fiber ikisini bir arada birleştirmeyi başardım. fakat şuanki sorunum ise java ile çalışan bir site var şifre akranı gelicekken sayfa hataya düşüyor. bilgisayarı direk modeme bağlayığ açmaya çalıştığımda ise site sorunsuz açılıyor. ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.
-
Selamlar,
Hata olarak nasıl bir hata döndüğü hakkında bilgi verirmisiniz ayrıca Pfsense yapılandırmanız ne durumda e2guardian/squid benzeri bir proxy web filtreleme kullanıyormusunuz? Client networkunun internete erişimi için yazdığınız kurallar hakkında da bilgi vermelisiniz . ( Pfsense var java ile çalışan bir site hata veriyor ile sağlıklı cevaplar alamazsınız )
-
yukarıdaki resimdeki hatayı alıyorum fakat pfsenseyi aradan kaldırdığımda hiç bir hata almadan siteye bağlanıyorum makinede herhangi bir eklenti vs yüklü değil madece multiwan kurulu onlada ilgili bir sorunum var sistem çaılışıyor sadece banka yada güvenlikli bir siteye girdiğimde sistemden atıyor beni beni güvenlik nediniyle oturumunuz sonlandırıldı diyor. -
Selamlar,
Banka vb sitelerde sessionlar hangi wan hattı ile başladı ise o hat ile devam etmelidir yoksa ip adresi değiştiği için bu tarz problemler yaşarsınız.
-
Onu biliyorum sorunda zaten o config nasıl olmalı onu çözemedim bir kaç kombinasyon denedim ama olmadı
-
şuraya bir bak
https://forum.netgate.com/topic/51305/online-bankacilik-sorunu -
Multiwan sisteminin çok bir esprisi kalmadı aslında. Gerek internet altyapısı son yıllarda oldukça geliştiği için hızların yeterli seviyeye çıkması, gerekse de web altyapısının neredeyse %50'den fazlasının ssl tabanına dönmesi multiwanı bir bakıma etkisiz ve gereksiz hale getirdi.
Elinizde madem fiber bir hız mevcut, o vakit tavsiyem dsl bağlantınızı ya kapattırın, boşa masraf olmasın yahut da webin elzem olduğu bir lokasyondaysanız, failover olarak kullanın. Çünkü elektrik kesintilerinde fiber gider ama adsl "siz elektriğini sağladığınız sürece" gitmez.