Pfsense sanal santral ses sorunu
-
Merhaba pfsense kurulu ağda dış voip hizmeti var port yönlendirme yapildi.Telefonda ara ara ses gidip gelmeleri oluyor bu sorunu nasil çözebiliriz.
-
Selamlar,
Konuşma esnasında ses tarafında kesintiler oluyor ise internet kullanımı ile alakalıdır kullandıgınız internet hattı nedir? Internet hattını sadece ses trafıgı ıcın mı kullanıyorsunuz yoksa ses ve data aynı ınternet hattını mı paylaşıyor.
-
Merhaba ses ve data aynı metro internet.hattında
-
Selamlar ,
İmkanınz var ise ayırın hatları yok ise pfsense üzerinde qos yaparak ses paketlerine önceliklendirme vermelisiniz.
-
@cyberextr ayrıca Metro Ethernet hatlarında kullandığınız hat TT'den kiralanmış bir devre değil ise Metro Ethernet Switch üzerinde 2. interface'i aktif ettirip bu interface üzerinde hattınızın belli bir kısmını kullanmanız mümkün hattın hız durumunu bilmiyorum ancak kullandığınız telefon hat sayınıza göre 2 veya 5 mbps i 2. bir interface üzerinden kullanabilirsiniz hattınız 30 ise Metro Ethernet Switch üzerinde 1. porttan 25 2. porttan da 5 mbps internet kullanabilirsiniz
-
@cumhuraltan Bütün şubelerinim voip santrallerinin önünde pfsense koşuyor ama voip için ayrı internet olması gerekiyor daha sağlıklı çalışması için. hatta bütün pfsenselerimde snort bile aktif 5060 portuna atakları ve diğer atakları engellemek için buna rağmen en ufak sorun yaşamıyoruz.
-
@aykutyildiz said in Pfsense sanal santral ses sorunu:
ip için ayrı internet olması gerekiyor daha sağlıklı çalışması için. hatta bütün pfsenselerimde snort bile aktif 5060 portuna atakları ve diğer atakları engellemek için buna rağmen en ufak sorun yaşamıyoruz.
Selamlar,
5060 portunu public olarak mı açık ? Böyle riskleri nasıl alabiliyorsunuz ben anlayamıyorum , Şubeler arası 5060 aktarımı için vpn networku kurun , ses hizmetlerini aldığınız servis sağlayının static iplerine açın sadece 5060 portunu. Snort un gözden kaçırması durumunda özellikle servis sağlayıcı tarafında bir kısıtlama vb de yok ise yüklü bir Fatura süprizi yaşayabilirsiniz.