pfsense firewall log tutmuyor
-
This post is deleted! -
Dashboard ekran fotosunu da koyar mısınız?
-
This post is deleted! -
Bu paylaştığınız Log sayfası. Dashboard ana kontrol panel sayfasıdır. Sol üstteki PfSense logosuna tıkladığınızda yahut Status>Dashboard'ı tıkladığınızda açılan sayfa...
-
This post is deleted! -
Üstte paylaştığınız fotoğrafı silin.
Şimdilik aciliyet olarak bunu yazıyorum. Devamını yazacağım.
-
Dashboard görüntüsünü isteme sebebim bu bölüm dolayısıylaydı. Aşağıda disk kullanımı mevcut. Eğer diskiniz dolu olursa, log tutulacak alanınız kalmaz. Çünkü Pfsense kurulum için çok alana ihtiyaç duymadığı için genelde eski model küçük disklere kurulur. Ancak bu log meselesi gözardı edildiği için, bir süre sonra disk dolar-log durur ama sebebinin disk boyutundan olduğu unutulur.
İkinci bakmanız gereken yerse aşağıdaki bölüm. Burada son kayıt ne kadar eski olursa olsun, genelde olası sorununuzla alakalı bir veri girdisi mevcuttur.
Son olarak da, sağ üst köşede sistem uyarı mesajları var. İlk koyduğunuz resimde 25 diğerinde 71 adetti. Onları incelemeniz lazım. Onlar da yöneticiyi bilgilendirme amaçlı sorun-değişim mesajlarıdır.
Fotoğrafı kaldırın dedim, çünkü modemi bridge modda kullandığınız için statik ip adresiniz ve vpn bilgileriniz fotoda mevcuttu. O bilgilerin 10 saat webde kaldığını düşünecek olursak, kritik bir lokasyondaysanız, tavsiyem hem statik ip hem de vpn bilgilerinizi değiştirmeniz hayrınıza olacaktır. Ve bu tip sorunlarda "şimdilik" forumlardan yardım talep etmeyip, profesyonel destek almanızı öneririm. Çünkü webde paylaştığınız bilgiler, dalgınlık yahut acemilik kaldıracak kadar masum değildir. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz...
-
Siz de anladıysanız kendi imkanlarımla bişeyler yapmaya çalışıyorum zaten hackerlarla başımız dertte değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim söylediklerinizi uygulayacağım sağolun
-
HATALARI SORMUŞTUNUZ BELLEK VE CPU DA SORUN GÖRMÜYORUM
HAFIZA HARDDİSK ALANIMDA YETERLİ ALAN VAR
Ben pfBlockerNG yükledim kendi imkanlarımla videolar izleyerek kurulumu noksansız yaptım diyemem size hatalar olmuş olabilir bununla ilgili yardım istiyorumNotices
Filter Reload
There were error(s) loading the rules: /tmp/rules.debug:49: cannot define table pfB_Europe_v4: Cannot allocate memory - The line in question reads [49]: table <pfB_Europe_v4> persist file "/var/db/aliastables/pfB_Europe_v4.txt"
@ 2019-04-01 10:26:46
There were error(s) loading the rules: /tmp/rules.debug:49: cannot define table pfB_Europe_v4: Cannot allocate memory - The line in question reads [49]: table <pfB_Europe_v4> persist file "/var/db/aliastables/pfB_Europe_v4.txt"
@ 2019-04-01 10:28:01 -
PfblockerNG kullanmadım hiç. Ancak az önce kurdum, çalıştırdım sorunsuz çalıştı.
Sizin gönderdiğiniz hatada pfb_Europe_v4.txt dosyasının var/db/... adresinde bulunmadığı yazıyor. Ben kurduğumda baktım, zaten orada öyle bir dosya yok. O dosyalar /usr/local/share/GeoIP/cc klasörü içerisinde.
Kaldırıp tekrar kurun diyeceğim ama pfsense sürümünüzü, PfBlockNg sürümünüzü ve nasıl kurduğunuzu bilmiyorum. Öyleyse daha basit bir yol tarif edeyim. Winscp ile Pfsense makinaya bağlanın ve /usr/local/share/GeoIP/cc/ klasöründeki tüm dosyaları /var/db/aliastables/ klasörüne kopyalayın. Ve makinanızı tekrar başlatın. Bakalım hata raporlarında bir değişiklik olacak mı...
-
Bir de; pfBlockerNG eklentisini neden kullanıyorsunuz?