-
NAT İLE PORTU YÖNLENDİRME YAPIYORUM FAKAT DIŞARDAN BELLİ BAŞLI STATİK İP ADRESLERİ ERİŞEBİLSİN İSTİYORUM NASIL YAPARIM ?
-
@sabaniskesen Selamlar,
Nat ayarlarını yaptığınızda Firewall tarafında otomatik bir policy oluşur orada source kısmını any yerine belli bir ip/network belirtebilirsiniz . Birden çok ip adresi olacak ise Alias olarak tanımlayabilirsiniz bu ip adreslerini ve Firewall rule kısmında Source olarak bu Alias ı gösterebilirsiniz. -
@cumhuraltan said in PFSENSE BELLİ STATİK İP ADRESLERİNE İZİN VERME NASIL YAPARIZ ?:
ip/network belirtebilirsiniz . B
@cumhuraltan otomatik policy oluşuyor evet source kısmına ip adresi yazıyorum fakat bağlanmıyor uzaktan ve dediğiniz gibi birden çok ip adresi olucak alias kısmına yazıp denemedim ama onuda bir denerim.Çok teşekkür ederim tıkanırsam sizinle tekrar iletişime geçebilir miyiz
-
@sabaniskesen selamlar,
Evet, geçebilirsiniz. -
@cumhuraltan merhaba, ipleri oluşturdum fakat source kısmı disable şeklinde geliyor. Seçim yapmama izin vermiyor. Sebebi nedir?
-
sayfasından statik IP adresinizi öğrenebilirsiniz.
-
Firewall menüsüden alias a girip ip tabı altında yeni bir alias oluşturun. bu oluşturacağınız aliasa bir isim ve alias türüne ise host(s) seçin ve altında kaç tane ip yazacaksanız add host diyerek ip leri ekleyin. alias kısmı tamamdır.
nat kısmında ise source bölümünde source tipini single host or alias seçin Address/mask bölümünede oluışturduğunuz aliasın ismini yazın. diğer taraflar normal yönlendrime ile aynı bu şekilde çözebilirsiniz. kolay gelsin -
@asaracoglu aynen hocam dediğiniz şekilde çalışıyor, bi kaç gün önce çözmüştüm deneye deneye. Teşekkürler yine de.
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.