OpenVPN Connection Reset [-1]



  • Good morning, I really hope someone might be able to help me. My VPN connection was working without any problems until a couple of weeks ago (for about a year or so), but then stopped. I thought there was a certificate problem, so generated a new cert for my VPN useraccount, and re-exported the config, but that didn't rectify the problem.

    I've since blown the OpenVPN configuration away, and set up a few times with the OpenVPN wizard, but getting the same results.
    I run my VPN over port 21 TCP. (The reason for this is that although I am the IT admin at my work, our internet connection is through the local authority so they won't open any ports. The same problem is occurring if I connect tethered to my mobile phone, so I don't think it the LA Firewall.) If I connect and don't do anything it might stay connected, but as soon as I try to use anything on the VPN, the connection is reset.

    My client log is below.

    Any help would really be appreciated.

    Apr 30 09:46:48: State changed to Creating...
    Apr 30 09:46:53: State changed to Disconnected
    Apr 30 09:46:57: State changed to Connecting
    Apr 30 09:46:57: Viscosity Windows 1.7.14 (1595)
    Apr 30 09:46:57: Running on Microsoft Windows 10 Education
    Apr 30 09:46:57: Running on .NET Framework Version 4.7.03056.461808
    Apr 30 09:46:57: Bringing up interface...
    Apr 30 09:46:59: OpenVPN 2.4.6 Windows-MSVC [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [AEAD] built on Jan 21 2019
    Apr 30 09:46:59: library versions: OpenSSL 1.0.2q  20 Nov 2018, LZO 2.09
    Apr 30 09:47:11: Checking remote host "homedomain.co.uk" is reachable...
    Apr 30 09:47:12: Server reachable. Connecting to xx.xx.xx.xxx.
    Apr 30 09:47:13: TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:47:13: Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21 [nonblock]
    Apr 30 09:47:14: TCP connection established with [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:47:14: TCP_CLIENT link local: (not bound)
    Apr 30 09:47:14: TCP_CLIENT link remote: [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:47:14: State changed to Authenticating
    Apr 30 09:47:14: WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this
    Apr 30 09:47:14: [homedomain.co.uk] Peer Connection Initiated with [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:47:15: State changed to Connecting
    Apr 30 09:47:15: open_tun
    Apr 30 09:47:16: TAP-WIN32 device [New Home VPN] opened: \\.\Global\{3C9A7FA3-2303-4B88-8A18-E11548CB3D66}.tap
    Apr 30 09:47:16: Set TAP-Windows TUN subnet mode network/local/netmask = 192.168.14.0/192.168.14.2/255.255.255.0 [SUCCEEDED]
    Apr 30 09:47:16: Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of 192.168.14.2/255.255.255.0 on interface {3C9A7FA3-2303-4B88-8A18-E11548CB3D66} [DHCP-serv: 192.168.14.254, lease-time: 31536000]
    Apr 30 09:47:16: Successful ARP Flush on interface [60] {3C9A7FA3-2303-4B88-8A18-E11548CB3D66}
    Apr 30 09:47:16: do_ifconfig, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
    Apr 30 09:47:20: Initialization Sequence Completed
    Apr 30 09:47:24: DNS set to Split, report follows:
    Server - xx.xx.xx.64:53; Lookup Type - Any; Domains - WORKDOMAIN.NETWORK.
    Server - xx.xx.xx.65:53; Lookup Type - Any; Domains - WORKDOMAIN.NETWORK.
    Server - 192.168.10.254:53; Lookup Type - Split; Domains - homedomain.co.uk.
    
    Apr 30 09:47:24: State changed to Connected
    Apr 30 09:47:26: Connection reset, restarting [-1]
    Apr 30 09:47:26: SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
    Apr 30 09:47:26: State changed to Connecting
    Apr 30 09:47:26: Checking remote host "homedomain.co.uk" is reachable...
    Apr 30 09:47:35: Checking remote host "homedomain.co.uk" is reachable...
    Apr 30 09:47:44: Exiting due to fatal error
    Apr 30 09:47:44: No usable connection profiles are present
    Apr 30 09:47:44: State changed to Disconnected
    Apr 30 09:49:04: State changed to Connecting
    Apr 30 09:49:04: Viscosity Windows 1.7.14 (1595)
    Apr 30 09:49:04: Running on Microsoft Windows 10 Education
    Apr 30 09:49:04: Running on .NET Framework Version 4.7.03056.461808
    Apr 30 09:49:04: Bringing up interface...
    Apr 30 09:49:06: OpenVPN 2.4.6 Windows-MSVC [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [AEAD] built on Jan 21 2019
    Apr 30 09:49:06: library versions: OpenSSL 1.0.2q  20 Nov 2018, LZO 2.09
    Apr 30 09:49:21: Checking remote host "homedomain.co.uk" is reachable...
    Apr 30 09:49:22: Server reachable. Connecting to xx.xx.xx.xxx.
    Apr 30 09:49:24: TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:49:24: Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21 [nonblock]
    Apr 30 09:49:25: TCP connection established with [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:49:25: TCP_CLIENT link local: (not bound)
    Apr 30 09:49:25: TCP_CLIENT link remote: [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:49:25: State changed to Authenticating
    Apr 30 09:49:25: WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this
    Apr 30 09:49:25: [homedomain.co.uk] Peer Connection Initiated with [AF_INET]xx.xx.xx.xxx:21
    Apr 30 09:49:26: State changed to Connecting
    Apr 30 09:49:31: open_tun
    Apr 30 09:49:35: TAP-WIN32 device [New Home VPN] opened: \\.\Global\{3C9A7FA3-2303-4B88-8A18-E11548CB3D66}.tap
    Apr 30 09:49:35: Set TAP-Windows TUN subnet mode network/local/netmask = 192.168.14.0/192.168.14.3/255.255.255.0 [SUCCEEDED]
    Apr 30 09:49:35: Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of 192.168.14.3/255.255.255.0 on interface {3C9A7FA3-2303-4B88-8A18-E11548CB3D66} [DHCP-serv: 192.168.14.254, lease-time: 31536000]
    Apr 30 09:49:35: Successful ARP Flush on interface [60] {3C9A7FA3-2303-4B88-8A18-E11548CB3D66}
    Apr 30 09:49:35: do_ifconfig, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
    Apr 30 09:49:36: Initialization Sequence Completed
    Apr 30 09:49:46: DNS set to Split, report follows:
    Server - xx.xx.xx.64:53; Lookup Type - Any; Domains - WORKDOMAIN.NETWORK.
    Server - xx.xx.xx.65:53; Lookup Type - Any; Domains - WORKDOMAIN.NETWORK.
    Server - 192.168.10.254:53; Lookup Type - Split; Domains - homedomain.co.uk.
    
    Apr 30 09:49:46: State changed to Connected
    Apr 30 09:49:57: Connection reset, restarting [-1]
    Apr 30 09:49:57: SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
    Apr 30 09:49:57: State changed to Connecting
    Apr 30 09:49:57: Checking remote host "homedomain.co.uk" is reachable...
    Apr 30 09:50:06: Checking remote host "homedomain.co.uk" is reachable...
    Apr 30 09:50:15: No usable connection profiles are present
    Apr 30 09:50:16: State changed to Disconnected
    

    Server Log

    Apr 30 09:51:57	openvpn	94546	VPNUSER/xxx.xx.xx.xx:27793 [VPNUSER] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
    Apr 30 09:49:26	openvpn	94546	VPNUSER/xxx.xx.xx.xx:25188 [VPNUSER] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
    Apr 30 09:49:26	openvpn	94546	VPNUSER/xxx.xx.xx.xx:27793 MULTI_sva: pool returned IPv4=192.168.14.3, IPv6=(Not enabled)
    Apr 30 09:49:25	openvpn		user 'VPNUSER' authenticated
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 [VPNUSER] Peer Connection Initiated with [AF_INET]xxx.xx.xx.xx:27793
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_GUI_VER=Viscosity_1.7.14_1595
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_TCPNL=1
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_COMP_STUBv2=1
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_COMP_STUB=1
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_LZO=1
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_LZ4v2=1
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_LZ4=1
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_NCP=2
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_PROTO=2
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_PLAT=win
    Apr 30 09:49:25	openvpn	94546	xxx.xx.xx.xx:27793 peer info: IV_VER=2.4.6
    Apr 30 09:49:24	openvpn	94546	TCP connection established with [AF_INET]xxx.xx.xx.xx:27793
    


  • After removing my HyperV virtual adaptor everything started working as expected! - Very odd!


Log in to reply