PFSENSE VLAN dan LAN daki bir PC erişim.
-
PFSENSE de oluşturduğum VLAN dan LAN daki bir PC ye erişmek istiyorum, yardımcı olurmusunuz ?
VLAN :192.168.3.11
LAN : 192.168.2.10vlan ping > lan
-
Selamlar @murattarkun ,
Bu kadar az bilgi verdiğinize göre switch üzerinde vlan ile ilgili herhangi bir yapılandırma yapmadınız, özetle siz sisteminizi biliyorsunuz ancak bizler bilmiyoruz net cevaplar almak için yaptığınız işlemleri daha detaylı belirterek , donanımlarınızı daha detaylı belirterek sorularınızı sorabilirseniz daha sağlıklı olacaktır.
-
merhablar swich tp-link sg-108e üzerinde gerekli ayarlamarı yaptım swich ip dağıtıyor vlan dan ama vlandan lan da bulunan bir aygıta erişemiyorum
-
Selamlar @murattarkun ,
Böyle size kimse yardımcı olamaz ama " gerekli ayarlamaları yaptım " burada gerekli ayarlamalar konusunda bir eksiklik veya yanlışlık var ki sistem çalışmıyor . Siz ne ayarlamalar yaptığınızı hangi komutarı girdiğinizi veya web management bir switch ise hangi arayüzde ne ayarlar yaptığınızı paylaşmadığınızda doğal olarak hatanın nerede olduğunu tahmin etmeye çalışırız ki bu durumda forum ortamında hem gereksiz postları uzatır hem de sizin çözüm bulma sürenizi uzatır.
-
@cumhuraltan ilginize teşekkürler sorunu çözdüm, windows firewall ile ilgiliymiş.
-
@murattarkun rica ederim geçmiş olsun.