Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.4.4 Captive Portal Login Ekranı Hakkında

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    10 Posts 3 Posters 1.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      asaracoglu
      last edited by

Merhaba arkadaşlar;
      Çoğumuzun belki de ortak sorunu olan, captiveportal giriş ekranının kullanıcılar ağa bağlandıktan sonra otomatik açılmaması hakkında her hangi bir gelişme var mıdır? kullandığım diğer utm cihazlarda kullanıcı ip alır almaz karşısına bir ekran çıkarılıyor. Lakin pfsense de bırakın otomatik ekran çıkmasını https bir site açmaya çalışınca login sayfası gelmiyor. Bazen inat edip http sayfalarda bile gelmediği zamanlar oluyor. Böyle zamanlarda pfsense eski sürümlerde pfsensedomainadı:8002 adresini adres satırına yazınca login ekranı karşımıza geliyordu. 2.4.4 sürümü kullanmaktayım ve bu sürümde login ekranı maalesef bu kadar kısa olmuyor http://pfsensedomainadı:8001/index.php?zone=captiveportal&redirurl adresini yazmak gerekebiliyor.
      Sözün kısası diğer cihazlarda olduğu gibi kullanıcı ağa bağlanıp ip aldıktan hemen sonra captiveportal login ekranını otomatik getirecek bir çözüm yok mudur?

Saygılarımla

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        MinimaLiTe
        last edited by

Hocam ben o sorunu pfsense geçerli bir ssl sertifikası yükleyerek çözdüm acme kullanarak denemeni tavsiye ederim.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • A
          asaracoglu @MinimaLiTe
          last edited by

@MinimaLiTe said in Pfsense 2.4.4 Captive Portal Login Ekranı Hakkında:

Hocam ben o sorunu pfsense geçerli bir ssl sertifikası yükleyerek çözdüm acme kullanarak denemeni tavsiye ederim.

Cevabın ve ilgin için teşekkür ederim. geçerli bir ssl sertifika yüklemekten kastın system/cert manager de sertifika oluşturup captive portalda bu sertifaka ile https login ekranını aktif etmek midir? ve bu acme tam olarak nedir detay verebilirsen çok sevinirim.
          Saygılarımla

• M
            MinimaLiTe
            last edited by

@ashil hocam ben benim ayarları aşağıda paylaşıyorum acme ,captive portal ayarı felan bir kontrol edersin.

a2ab0569-1f6f-4e96-82ce-2d8258926c7b-image.png
            403f144b-d039-4af8-839c-bf723fb09804-image.png
            a063f229-ef52-42d2-89b5-86b19ddb94f5-image.png
            cda4db5b-1028-4a77-8a4b-8eb068ec4dc2-image.png

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • A
              asaracoglu @MinimaLiTe
              last edited by

@MinimaLiTe
              çok teşekkür ederim. görsel paylaşmanız çok iyi olmuş
              Saygılarımla

• M
                MinimaLiTe
                last edited by

Şöyle bir öneride daha bulunabilirim yapabilirmisin bilmiyorum pfsense üzerinden bir sertifika oluştur hocam sonra o sertifikayı tüm pclere güvenlir sertifika olarak eklemen lazım yapında active directory ve gpo var ise gpodan tüm pclere felan basabilirsin sertifikayı ama captive portalın kullanma amacın misafir telefonları pcleri ise orda geçerli bir sertifika kullanmak zorunda kalırsın umarım anlata bilmişimdir.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • A
                  asaracoglu @MinimaLiTe
                  last edited by

@MinimaLiTe said in Pfsense 2.4.4 Captive Portal Login Ekranı Hakkında:

Şöyle bir öneride daha bulunabilirim yapabilirmisin bilmiyorum pfsense üzerinden bir sertifika oluştur hocam sonra o sertifikayı tüm pclere güvenlir sertifika olarak eklemen lazım yapında active directory ve gpo var ise gpodan tüm pclere felan basabilirsin sertifikayı ama captive portalın kullanma amacın misafir telefonları pcleri ise orda geçerli bir sertifika kullanmak zorunda kalırsın umarım anlata bilmişimdir.

maalesef kullanıcılar ve cihazlar sürekli değişken bu sebeple sertifika yükleme işlemi benim için geçerli olmaz. lakin acme ve sertifika ile siz sorunu çözdüğünüze göre muhtemelen benimde sorunum çözülmüş olacaktır.
                  Saygılarıma

M 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • M
                    MinimaLiTe @asaracoglu
                    last edited by

@ashil O zaman dediğim acme ile yapabilirsin bir tane domain yeterli acme ile yaparken yapını bilmediğim için bu kadar yardımcı olabiliyorum iyi çalışmalar.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • L
                      lncsence
                      last edited by lncsence

usr/local/captiveportal altındaki index.php i açıp aşağıdaki satırı bulup gumussoy yazan yere captive portal oluştururken verdiğin ismi (zone) yazarsan 192.168.1.1:8002 yani senin dediğin şekilde captive portala ulaşabilirsin

global $cpzone, $cpzoneid;

$cpzone = strtolower('gumussoy'); /// buradaki tırnak işaretinin içindeki gumussoy 
                      $cpcfg = $config['captiveportal'][$cpzone];
                      if (empty($cpcfg)) {
                      	log_error("Submission to captiveportal with unknown parameter zone: " . htmlspecialchars($cpzone));
                      	portal_reply_page($redirurl, "error", gettext("Internal error"));
                      	ob_flush();
                      	return;
                      }

A 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • A
                        asaracoglu @lncsence
                        last edited by

@lncsence ilginiz ve paylaştığınız bilginiz için çok teşekkür ederim.

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.