Route Tablosu
-
Selam arkadaşlar .
Uzun zamandır bu pfsense gibi hem dağtım arıyordum sonunda buldum :)..
Şimdi sizlere sormak istediğim.Biizm wan yapsı bir çok lokasyanlardan oluşuyor ve bu lokasyonlar birbirlerini bazı yerlerde vpn ile bazı yerler framerelay ile birbilerine bağlı.Şimdi pfsense yi 2 lokasyona kurdum .Bu lokasyonlarda metro internet var.Bunları ipsec ile birbirne bağladım.Şimdi sorunum burda başlıyor .örneğin ipsec yaptığım lokasyonlardaki network aralığı biri 10.0.3.0 diğeri 10.0.9.0 lı netwrok.10.0.3.0 merkez zaten tüm bağlantılar buraya gidiyor.diğer lokasyonlardaki ip blokları 10.0.2.0 ,10.0.50.0 10.0.4.0 vb gibi devam ediyor.10.0.9.0 ile bu diğer ip bloklarına ulaşmak için pfsensede ne gibi bir ayar yapmam gerekiyor ve nasıl yapmalıyım.Yani 10.0.9.0 lı netwrok ten tanımlı olan tüm networklere nasıl ulaşırım.Pfesen sede Static Route diye bir menü var oraya 10.0.2.0 lı netwrok için 10.0.9.1 li ağı kullan dedim ama olmadı.Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla..
-
sizin merkez ve şubeler arası ipsec ile baglı anladıgım kadarıyla peki siz merkezde pfsense hangi internet önüne kurdunuz?
-
Merhaba,
pfsense de VPN kurduğunuz ekranda en altta "firewall bölümünde izin tanımlayın" gibisinden bişi olması lazım. VPN i kurduktan sonra firewallda rules bölümünde VPN sekmesi için all networkden all networke allow tanımlamayı deneyin. -
selam ..
3 lokasyonda metro internet kullanıyoruz.2 Lokasyon da fortinet var ama her yıl lisans parasının artması nedeni ile hiç hoşuma gitmiyor.ilk yıl 1000 $ verdik 2. yıl 1500 3.yıl 2200 bu yılda 3100 dolar ..bende araştırmalarımda bi çok dağıtımı denedim pfsense güzel tabi bsd işletim sistemleri hakkında çok fazla bilgim yok çok acemi de sayılmam da..neyse şimdi pfsenseyi kullanmaktaki amacım birincisi vpn tabi 2. si proxy ve logların tutulması için tabiki güvenlik ilk sırada ..Yaptığım işlem şu şekilde 1. ve 2. lokasyonlar pfsense ile ipsec üzerinde bağlı ..1. ve 3. lokasyonlar fortinet ile birbirlerine yine ipsec vpn ile bağlı.Tabi diğer loaskyonların toplandığı nota 1. lokasyon .Tüm vpn ler veya diğer bağlantılar 1. lokasyonda sonlnıyor.Problem burda başlıyor 2. lokasyondan diğer lokasyonlara ulaşamıyorum.1 ile 2 arasındaki vpn ( pfsense ) gayet güzel çalışıyor.2. lokasyondan diğer lokasyonlara ulaşmak için ne yapmam gerekir.
NOt: bu arada pfsense max ne kadarlık ram destekliyor. -
Ne kadar ram desteklediğini tam olarak bilmiyorum, sonuçta işletim sistemi 32bit yani 3.5gb ın üstünü göremez gibi geliyor bana.
Kaldıki ufak bir ram bile harikalar yaratabiliyor ;)