xg-7100-DT SSD
-
Merhabalar
xg-7100 dt modelini aldık ve üzerine ssd takmak istiyorum ssd destek listesi gibi birşey bulamadım
açaba bu altta verdiğim modeli destekler mi veya tavsiye ede bileceğiniz 128 veya 256 gb ssd varmı banaForce Series MP510 240GB M.2 SSD
[https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Storage/M-2-SSDs/Force-Series-MP510/p/CSSD-F240GBMP510#tab-tech-specs](link url) -
hocam merhaba @ibosan ,
Başlıktan dolayı merak edip bakayım dedim. docs.netgate.com da gösterilen görsellerde BiWin G6312 256GB M2 NGFF SSD card 22*80mm kullanıyor. Bir video da yine xg7100 1u modelinde m.2 upgrade inde kullanıcı Konsol ekranında gözüken marka model Crucial MX500 250GB 3D NAND M.2 22*80mm formunda ssd kullanmaktadır. Paylaşmış olduğunuz ürün nvme mi detay da göremedim ama arayüz sata olduğu için nvme olan diskler arayüz ve versiyon kaynaklı çalışmayabilir. yukarıda ki modeller den yola çıkabilirsiniz.Fikir açısında. Upgrade video link: xg 7100 1u m2 sata ssd upgrade
-
@ErQun said in xg-7100-DT SSD:
Crucial MX500 250GB
Teşekkürler. çift çentik tek çentik olayı biraz kafama takıldı benim sorduğum model olmuyor dedğiniz gibi büyük ihtimal. bu gönderdiğiniz modellere yakın bir ssd alacam büyük ihtimal
-
https://www.hepsiburada.com/wd-240gb-sata-green-m-2-ssd-wds240g2g0b-p-HBV00000AVMZI
Bu ürünü kullandım ve şuanda sıkıntı yok ama kurulum için
https://go.netgate.com/support/login
bu adresten modeli yazıp cihazınıza uygun olan iso dosyasını istemeniz lazım pfsense.org den indirdiğiniz çalışmıyor aklınızda olsun -
geri bildirim için teşekküler @ibosan. hayırlı olsun yeni diskiniz. diğer kullanıcılardan da ilerleyen zamanlar da upgrade yapacak birisi olursa fikir olacaktır.
Hangi servisleri kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yükseltme sonrası cihazınızda, performans ve cihaz ön yüklemesi vs... gibi durumlarda değişiklik oldu mu? müsait bir zaman da paylaşırsanız sevinirim. -
Sağolun, XG-7100-DT ilk kullanışım bundan öncede yine ssd li oem bir cihaz kullanıyordum
ama o cihaza göre performansı daha iyi
şuanda bu servisleri kullanıyorum
ama bir süre sonra hotspot ve 5651 loglamayıda ekleyecem.Üzerinde bağlı olan şimdilik 4 ethernet portu var
9 aktif ipsec bağlantısı ve openvpn var üzerinde.
şu şekilde bir şey yaşadım geçiş yaparken önceki cihazımda 5 ethernet portu vardı netgate cihazlarında switch mantığı geliyor 2 tane 2.5 Gbps üzerinden 8 ethernet portunu load-balanced yaparak dağıtıyor bu da önceki cihaz da aldığınız config dosyasını switch olan bir cihaza atınca ethernet arayüzlerinde sorun çıkıyor.
Ben şu şekilde yaptım yeni cihazımı bir kere yapılandırdım ve üzerinden bir yedek alıp o yedekle eski yedeğim üzerinde eksik kalan ayarları ordan kopyaladım açıldık tan sonra bir kaç ufak ayar ile şuanda sıkıntısız sistem olduğu gibi çalışıyor. ama daha basit bir yöntemide vardır belki :) -
@ibosan said in xg-7100-DT SSD:
9 aktif ipsec bağlantısı ve openvpn var üzerinde.
şu şekilde bir şey yaşadım geçiş yaparken önceki cihazımda 5 ethernet portu vardı netgate cihazlarında switch mantığı geliyor 2 tane 2.5 Gbps üzerinden 8 ethernet portunu load-balanced yaparak dağıtıyor bu da önceki cihaz da aldığınız config dosyasını switch olan bir cihaza atınca ethernet arayüzlerinde sorun çıkıyor.
Ben şu şekilde yaptım yeni cihazımı bir kere yapılandırdım ve üzerinden bir yedek alıp o yedekle eski yedeğim üzerinde eksik kalan ayarları ordan kopyaladım açıldık tan sonra bir kaç ufak ayar ile şuanda sıkıntısız sistem olduğu gibi çalışıyor. ama daha basit bir yöntemide vardır belki :)şuan mantıklı olan yolu izlemişsiniz. portları yapılandırıp config alıp, eski config dosyasına göre tekrar dan gerekli yerleri düzenleyip config'i sisteme yazmanız olmuş.
Kolay gelsin. İyi çalışmalar. ;)