Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Proxy ?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 3 Posters 638 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hibotr
      last edited by

Windows da proxy yapılandırması yapılınca kullanıcı adı ve şifre ile internete giriş yapıyor burda sorun yok ama windows da proxy yapılandırılmayınca internete girmesin istiyorum sadece proxy ile girebilsin istiyorum windows da proxy yoksa internete çıkmasın

yardımcı olacabilecek var mı acaba ?

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hibotr
        last edited by

mesela bir kural oluşturabilirmiyiz kuralda proxy bağlantı noktasını gösterip sadece bu kuralı gerçekleştiren çıkış yapsın internete diye

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • A
          akula @hibotr
          last edited by

@hibotr "lan" dan wan a tüm trafiği engellemen gerek.
          Bu engelden önce landan pfsense ipsine izin kuralı yerleştirmelisin, yada pfsense ipsi proxy portuna izin kuralı yerleştirmelisin.
          Tavsiyem portlar için alias oluştur, 80,443,53,666,8080,8181,3128.... gibi pfsense te ihtiyac olacak portları tanımla, sonra ip için alias oluştur 127.0.0.1 ve pfsense ipsi ekle.
          landan ip aliasına ve portlarına izin kuralı oluştur.
          Bunun yanına wpad yapılandırması kur.
          Ama tüm bunlara rağmen bazı servisler proxy olmadan direk interneti kullanmak isteyecek ve onlara özel kurallar eklemek isteyebileceksin.

• L
            lncsence
            last edited by

Transparant proxy i kapatırsan işin çözülür diye düşünüyorum. Wpad yaparsan proxy i otomatik dağıtır.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.