Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

    Network yapısı içi öneri lütfen.

    Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    1 Posts 1 Posters 379 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • mrcha0sM
      mrcha0s
      last edited by

      Merhaba,
      Bir datacenter da bulunan 8 adet web serverım için pfsense kullanmayı planlıyorum.

      Şuan trafik 250 Mbit web trafiği. Cloudflare koruması var yani firewallun DDOS saldıralarına karşı kullanmayı düşünmüyorum. Daha çok tüm gelen inbound isteklerin port 80 ve 443 e erişebilmesi. Diğer portlar içinde sadece belirli iplerden erişim. Outbound da herhangi bir engelleme yok.

      Donanım olarak Dell R230 Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1220 v5 @ 3.00GHz tek işlemci ve tavsiyenize göre 32 ya da 64 GB DDR4 ram kullanmayı planlıyorum.

      1. Yukarıdaki donanım 1Gbit için yeterlimidir ? 1Gbit sürekli trafik olacağından değil olurda bir saldırı veya yük binerse bir müddet idare etmesi için.

      Kullanım senaryosu Juniper ex4300 uzerinde 2 vlan bulunuyor. Mavi Vlan external ipler için, sarı vlan internal ipler için.

      Mavi vlan 1. port da datacenterin kablosu takılı 45.46.44.0/24 subneti tanimli ve 45.46.44.1 Gateway adresi.
      Mavi vlan 4. port a firewall un WAN kablosunu taktım ve ip olarak 45.46.44.2 yi verdim.
      Mavi vlan 2. port da bir sunucu takılı ve bu sunucuya 45.46.44.3 ip adresini vermek istiyorum. Bu sunucuya gelen trafiğin firewall üzerinden geçmesini istemiyorum.
      Sarı vlan da ise firewall LAN portu 10.0.0.1 olarak tanımlı ve diğer serverlarım ekli. Diğer serverların ipleri 10.0.0.2,3,4,5 şeklinde gidiyor ve gateway adresleri 10.0.0.1
      Sorum şu mesela 45.46.44.13 e gelen tüm trafiğin 10.0.0.13 nolu ipye yönlendirmek için 45.46.44.13 ü virtual ip olarak tanımlayıp 10.0.0.13 ile 1:1 NAT mı yapmam gerekiyor ?
      Firewall performansı açısından baktığımızda yukardaki senaryo için en uygun yöntem nedir.

      Yorumlarınız için teşekkür ederim.

      pfsense network modeli.png

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • First post
        Last post
      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.