[SOLVED] Accountkey is not saved



  • Hi@all,

    I have a problem with ACME on a freshly installed PFSense (2.4.4-RELEASE-p3 (amd64)).
    I follow the instructions:
    https://docs.netgate.com/pfsense/en/latest/certificates/acme-certificate.html

    Already the creation of the account key does not work. I fill out the form as described in the manual:

    Auswahl_001.png

    actually looks good. I leave with "save" but the key isn't on the list after that.:

    Auswahl_002.png

    What am I doing wrong?

    with best
    pixel24



  • the problem is probably due to the package not installing correctly:

    the problem is probably due to the package not installing correctly:

    Installation via web interface:

    >>> Installing pfSense-pkg-acme... 
    Updating pfSense-core repository catalogue...
    pfSense-core repository is up to date.
    Updating pfSense repository catalogue...
    pfSense repository is up to date.
    All repositories are up to date.
    Checking integrity... done (0 conflicting)
    The following 5 package(s) will be affected (of 0 checked):
    
    New packages to be INSTALLED:
    	pfSense-pkg-acme: 0.6.4 [pfSense]
    	php72-pecl-ssh2: 1.1.2 [pfSense]
    	libssh2: 1.8.2,3 [pfSense]
    	socat: 1.7.3.2_3 [pfSense]
    	php72-ftp: 7.2.10 [pfSense]
    
    Number of packages to be installed: 5
    
    The process will require 2 MiB more space.
    [1/5] Installing libssh2-1.8.2,3...
    [1/5] Extracting libssh2-1.8.2,3: .......... done
    [2/5] Installing php72-pecl-ssh2-1.1.2...
    [2/5] Extracting php72-pecl-ssh2-1.1.2: ....... done
    [3/5] Installing socat-1.7.3.2_3...
    [3/5] Extracting socat-1.7.3.2_3: ........ done
    [4/5] Installing php72-ftp-7.2.10...
    [4/5] Extracting php72-ftp-7.2.10: ........ done
    [5/5] Installing pfSense-pkg-acme-0.6.4...
    [5/5] Extracting pfSense-pkg-acme-0.6.4: .......... done
    Saving updated package information...
    done.
    Loading package configuration... done.
    Configuring package components...
    Loading package instructions...
    Custom commands...
    Executing custom_php_install_command()...done.
    Menu items... done.
    Writing configuration... done.
    >>> Cleaning up cache... done.
    Erfolgreich
    
    

    733c05f7-7b7a-4cf3-b932-48500a744763-grafik.png

    the problem is probably due to the package not installing correctly:

    Installation via web interface:

    Under "Installed packages":

    a51dea02-fe01-468e-8a17-6c6df6c283a1-grafik.png



  • can the account key also be created in the terminal and what would be the exact command?



  • I read here in the forum that someone had a similar problem and it suddenly solved itself without intervention.

    Here the same.

    PFSense was running all the time and I tried again yesterday to create the account key which didn't work as described. The system wasn't changed all the time because I think the settings are correct.

    I have just tried it again and see there it is created.

    So (probably) done but strange I find it already.


Log in to reply