OpenVPN Gecikmenin Yükselmesi



  • Ne zaman OpenVPN bağlantısı kursam internete çıkarken sunucuyla aramdaki gecikmenin daha fazlasını görüyorum. Örneğin, OpenVPN bağlantısı açıkken sunucunun IP adresine ping isteği gönderdiğimde normal olan değer 44ms karşıma çıkıyor ancak OpenVPN'in lokal adresine(modemin lokal adresi gibi 192.168.1.1) ping isteği gönderdiğimde çok daha fazla ping süresi karşıma çıkıyor.

    OpenVPN bağlantısını kapatıp açtığımda lokal adresine bazen stabil 40ms çoğu zaman 53ms ile bağlanıyorum. Normalde internete çıkarken sunucu ile aramdaki gecikmeyi görmem gerekir ancak OpenVPN lokal adresine kaç ms ile bağlanıyorsam onu görüyorum. Her ne kadar OpenVPN'in lokal adresine sunucu ile aramdaki gecikme süresinden daha az gecikme süresiyle bağlansam da sunucu ile aramdaki gecikme kadarını görüyorum.

    https://forums.openvpn.net/viewtopic.php?f=4&t=29761&p=89836#p89836



  • @Saganak-Yagisli aynı sorunu bende yaşıyorum.

    Esxi 6.7 üzerinde çalışan bir sistemim var ve OPEN VPN bağlantıları çok yavaş oluyor. 1000ms. leri bile görüyorum bazen.

    Sorunu halen çözebilmiş değilim.



  • Selamlar @gsezen
    Vpn konfigurasyonunu nasıl yaptınız? Pfsense üzerinde openvm tools ( Vmware driverları için gerekli ) kurulumu ? Ethernet olarak hangi sanal kartı kullandınız? Toplamda kaç adet kullanıcı vpn bağlantısı yapıyor. Vpn bağlanan kullanıcılar merkez interneti mi kullanıyor ? Vpn i sonlandırdıgınız internet hattın durumu nedir hangi teknolojiyi kullanıyor up ve down hızları nedir. Sorununuzun çözülmesini istiyorsanız soru sorarken sisteminiz hakkındaki bilgileri sağlıklı olarak vermelisiniz ki soruyu okuyanlar bir yorumda bulunabilsin öteki türlü sisteminizi kimse bilemeyeceği için ya soruya soruyla cevap verirler yada " amann adam daha soru sormayı bile bilmiyor diye düşünüp kaileye almazlar"



  • @cumhuraltan sıkıntı şu bu sorun Turktelekom hattında oluyor ama Turknet kullanıcılarında ya da D-Smart kullananlarda olmuyor. O zaman şimdi biraz detay vereyim. Konuyu uzun boylu araştırdım ve farklı kombinasyonlar denedim ama bir çözüm üretemedim ne yazık ki.

    Fiziksel sunucu üzerinde ESXi 6.7 kurulu.
    2 sanal makinem var

    1. Firewall 1 ( Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 / 4 CPU / 8GB RAM )
    2. Firewall 2 ( Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 / 4 CPU / 8GB RAM )

    2 Firewall CARP olarak çalışmakta.

    30 Megabit metro altyapımız bulunmakta.
    30 Down
    30 Up

    VPN Maksimum 100 kişi olacak şekilde yapılandırıldı.

    Openvmtools yüklü.

    Ethernet olarak VMXNET 3 kullanıyorum ama E1000e de kullandım.

    Benim asıl merak ettiğim bir bug olabilir mi VMware den dolayı.

    VPN ayarlarına gelecek olursak,

    Aşağıda ki resimlerde ayarlar yer almakta.
    Screenshot_20200326-192554__01__01__01.jpg
    Screenshot_20200326-192608__01.jpg
    Screenshot_20200326-192617__01__01.jpg
    Screenshot_20200326-194819__01__01.jpg
    Screenshot_20200326-194827__01.jpg

    Saygılarımla.


Log in to reply