Upload Yavaşlığı ve Ekli Mailler HK.
-
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım.
Bugün ortalama 50 kullanıcılı ağıma Hyper V'de PFsense kurdum.
Hiç bir sınırlama olmamasına rağmen şuan uploadımız çok yavaş, ekli mailler ise gitmiyor. Mailde ek yok ise gidiyor.
Bu durum web.whatsapp'ta ek gönderdiğimizde de gitmedi. Fakat normal text mesaj zorda olsa gitti.Bana yardımcı olabilir misiniz?
1 Wan 1 Lan yapım var.
-
Arkadaşlar,
2 Adet paket kuruluydı.
Squid ve Lightsquid
Bu paketlerin ikisini de kaldırdığımda ekli mailler gitmeye başladı.
Bu paketleri loglama için kurmuştum ama ayarlamalarını yapamadım.Bu paketi sağlıklı kullanabilen var mıdır? yada tavsiye ettiği loglama paketi?
Bu arada sistemim: 1GB RAM 100 GB HDD İntel Pentium G2020 2.90 GHZ
-
Paketler sorunsuz çalışmaktadır.
Webde squid kurulumu ile ilgili görsel ve yazılı yüzlerce kaynak bulabilirsiniz. Traffic Management yapılandırmasını incelemelisiniz.
-
Şuanda sistemi deneyebilmek için küçük bir ağ kurdum.
pFsense 2.4.4-RELEASE-p3 (amd64) kullanıyorum.
Modemden gelen kabloyu WAN bacağına giriyorum
İkinci ethernet kartımı (Realtek RTL8139/810x) LAN bacağı olarak ayarladım ve bir switch'ten herhangi bir bilgisayara giriyorum.
İP veriyor, internete çıkıyorum fakat bir indirme başlattığımda hemen 20 MB'tan sonra pfsense arayüzü dahil tüm internetim gidiyor.
Switch'i kontrol ediyorum LAN bacağının ışığı sönüyor, 3-4 saniye sonra tekrar geliyor.Squid Proxy Server'dan kb cinsinden 500 MB indirme sınırı verdim fakat yine durum aynı.
Ethernet kartlarının ikisinide (WAN ve LAN) ayrı ayrı indirme testi yaptım.
Her ikiside 100 MB/s internetimin olduğu ortamda 50-60 mb/s ile indirme gerçekleştirdi. (Ortamda 20 adet cihaz bağlı iken).Problem sizce kartlardan mı kaynaklanıyor ?
-
Ethernet kartlarının ışığının sönmesi yahut sabit yanması donanımsal bir sorun elbette. Ancak RTL8139 serisi 100MBit karttır. İç ağda mümkün olan en güçlü kartı kullanmanız, bant genişliği açısından daha faydalı. Çünkü belki de, trafik yoğunluğunu kaldırmadığı için kart kendisini korumaya alıyor ve kapanıyor olabilir.
Bir de yaptığınız bu işlemleri, bir de Proxy Server'ı devre dışı bırakıp denediniz mi?
-
Re: Upload Yavaşlığı ve Ekli Mailler HK.
Aşağıda küçük bir video çektim.
Dediğiniz gibi Proxy Server'ıda devre dışı bırakarak deniyorum fakat anlık kopmalar oluyor. Ethernet kartı kaldıramıyor sanırım.
Halbuki 1 adet client var, kendisini yoracak bir trafik.https://youtu.be/YNrxo5lT-QA
-
Kartınızda sorun var gibi. Sağlam olduğuna emin olduğunuz bir kartla tekrar deneyin. Gibi diyorum, çünkü sanal platform kullandığınız için, onun yapılandırması da bir nebze işin içinde.
Ayrıca dns yapılandırmasını kapatın. Bakanlık içinde bulunduğumuz olaylar nedeniyle, yurtdışı çıkışlarına bazı alanlarda ve bölgelerde kota koydu.
-
İlginiz için çok teşekkürler.
Gigabit ethernet kartı temin ettiğimde tekrar deneyeceğim.
pFsense'i 3 yıldır aklımda kurmaya çalışıyorum bir türlü nasip olmadı :)