Internet üzerindeki bir FTP sunucusuna bağlantı
-
Üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Aynı zamanda web tasarımla da ilgileniyorum. FTP bağlantısı sürekli ihtiyaç benim için. Bu APTAL ÖTESİ >:( firewall'u kaldığım yurda kurduklarından beridir sitelere FTP bağlantısı kuramıyorum. Sistemi kuran firmadan buraya geldiklerinde onlara da durumu açıkladım baktılar hakkaten de bağlanılamıyor onlar da şaşırdı ama yapamadılar çekip gittiler. Çünkü görünüşte port 20 ve 21 açık görünüyor. Kurallarda da sorun görünmüyor. Ben bu durum yüzünden 1 haftada bitecek siteyi 2-3 haftada anca bitirebiliyorum. Çünkü FTP için internet kafeye gitmek zorunda kalıyorum.
Ya tamam anladım program açık kaynak, bedava çok güzel de performansı var hakkını yemeyelim.
AMA FTP BU YA!! Böyle önemli bir port için sorun yaşanmamalı yani. Pfsense dökümantasyonunda şu linkte en alt satırda yazan yazıyı görünce zaten yuh dedim bu nedir ya? Bence eziklikten başka bişey değil…http://doc.pfsense.org/index.php/FTP_Troubleshooting
4. Switch to an alternative firewalling system
Neyse çok sinirliyim kusura bakmayın. Bu salak firmadan da ümidi kestim zaten yapamayacaklar belli. Uzun zamandır çözümü kendim araştırmaya koyuldum ama ne yazık ki genelde herkesin derdi pfsense arkasındaki bir FTP sunucuya bağlantıdaki sorunlar. Ama bizde tersi bi sorun var. Ben internetteki FTP'lere bağlanamıyorum. Bilgisayarımla veya FTP client programımla (FileZilla) ilgili bir sorun da değil. Çünkü firmadaki adam burdayken pfsense allow all yapıldığında sorunsuz FTP erişimi sağlanabiliyor. Kurulu versiyon ise 1.2 RC3. Lütfen bilen biri varsa çözümü açıklayabilir mi?
-
Ne yazık ki çözüm yok
sadece bir iyileştirme yapabilirsiniz (3-4 kere bağlanmaya çalışıp en azından birinde bağlantı sağlayabilirsiniz)
bunun için :
Interfaces, Lan'da "Disable the userland FTP-Proxy application " işaretli, Wan ve Opt1'de işaretsiz olacak.
Yine de FTP'de directory list alırken baya bi problem yaşanıyor -
mrb tm olarak yapıda hangi paketler kurulu biliyormusun çünkü bu sorunla hiç karşılaşmadım desem yalan olmaz :) rule durumlarını screen yapabilirmisin bize kolay gelsin
-
mrb tm olarak yapıda hangi paketler kurulu biliyormusun çünkü bu sorunla hiç karşılaşmadım desem yalan olmaz :) rule durumlarını screen yapabilirmisin bize kolay gelsin
Karşılaşmamanız çok ilginç,
Hemen herkesin ciddi sıkıntı çektiği bir durum bu.
Siz de örnek bir konfigürasyon var mı ? -
sizin aktif çalışan rulelerinizi resim olarak gönderin bir bakalım isterseniz yada sisteme uzakdan erişim yapabilme şansımız varmı
-
SNADBOY selam,
karşılatığın sorunun aynısı benim de başıma geldi. derin bir google taramasından sonra
http://baudizm.blogsome.com/2008/08/20/allow-outbound-ftp-through-pfsense-firewall/
şu linki buldum, ben denedim düzeldi, artık çalışıyor. sen de bir dene istersen kolay gelsin…
-
@puraq çok teşekkür ederim. ciddi bir sorunu çözdük sayende.