Squid - yardim lutfen
-
selam.
pfsense 1.2.2 kurdum. kurulum ve temel ayarlari yaptiktan sonra terminallerden internet cikisini sagladim.
proxy kullanmak icin de squid kurdum. transparent olarak kullanmak istiyorum. gerekli ayarlari yaptim. service lerde calisiyor gorunuyor. proxy kullanarak mi internete cikiyor o kisimindan emin degilim. raporlama icin lightsquid kurdum. ancak ;
LigthSquid diagnostic.
Error : report folder '/var/lightsquid/report' not contain any valid data! Please run lightparser.pl (and check 'report' folder content)
Please check config file !
–------------------------------------------------------------------------------
Variable value
$tplpatph /usr/local/www/lightsquid/tpl
$templatename base
$langpatph /usr/local/share/lightsquid/lang
$langname eng
$reportpath /var/lightsquid/report
Access to '/var/lightsquid/report' folder yes
folder content:
bu sekilde bir hata veriyor.
REDIRECT islemi mi yapmam lazim?
ayrıca imspector da kurulu ancak herhangi bir log da goremiyorum. forumlarda okudum rdr yapilmasi gerekiyor bazi yerlerde. acaba bunu nasil yapabilirim?yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
-
log kismi calisiyor.
squid de transparent mod da calismaya basladi.WAN kisminda Block bogon networks ve block private networks secili idi. tik lari kaldirinca calismaya basladi.
-
selam,
messenger a bağlanamıyorum.
firewall rules da herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen messenger bağlanmıyor.factory default yaptim ama yine de messenger a baglanmadi…
böyle bir sorun yaşayan var mi acaba ? -
bende de aynı sorun var… saatlerdir uğraşıyorum çözemedim.
squid üzerinden nete çıkabiliyorum. içerik filtreleme için squidguard kurdum. squidguard'ı aktif ettiğim anda msn gidiyor. blacklist açık ve kapalı olarak denedim fark etmedi. bunun haricinde squidguard shallist yüklü. ama filtreleme yapmıyor... yardım edebilecek birileri varsa.. olsa keşke de kurtulsam şundan