PfSense uçtu:)
-
Arkadaşlar merhaba,
Pfense'i yaklaşık 3 aydan beri kullanıyorum. Airties modem ile 8 mbps hızda kullanıyorum. Yaklaşık 40 kablolu, 15 kablosuz yönetiyorum.
Fakat 10 gün önce PfSense garipleşti. WAN bacağından gelen bütün veriyi blokluyor. Yani Networke internet vermiyor. Kahroldum uğraşırken ve sorununm hala devam ediyor. Tekrar sıfırdan kurdum fakat aynı şey. Rule'ları kaldırdım tekrar yükledim yine yok yine yok. Bana yardım edebilirseniz çok sevinirim. Bu arada Captive Portalı kullanıp MAC filter ve IP atama yapıyorum sistemimde…Şimdiden teşekkür ederim.
-
"tcpdump : WARNING : pflog0 : no IPv4 address assigned
tcpdump : verbose output suppressed, use -v or -vv for full protocol decode listening on pflog0, link-type PFLOG (OpenBSD pflog file) capture size 96 bytes" diye bir mesaj veriyor consoldan 10 ve enter yaptığımda….sonra da yoğunlukla UDP paketler olmak üzere WAN bacağından gelen her paketi blokladığı için networke internet vermiyor...
-
Selam arkadaşlar….
PfSense internete çıkmıyordu... ÇÖZDÜM Sabaha karşı :)
8 Mbps'ye çıkardık ADSL hızımızı; DNS'ler problem olmuş...
PFSense için manuel girdim DNS'leri hemen internete çıktı...Bu olaydan dolayı problem yaşayan arkadaşlara duyurulur....
-
PPPOE kullanirsan DNS'leri her zaman baglandigi zaman otomatik olarak alır. Bilgi olarak soylemek istedim.