Evde pfsense ile içerik filtreleme
-
Selamlar,
Malum evde internet olunca çocuklar youtube, instagram, vs sardırıyorlar. Covid-19 salgını sırasında eğitim de internetten verildiğinden kökten kestiremiyoruz da. Android telefonların varlığı da ayrı bir sorun çünkü Youtube'ı modemden kesemiyorsunuz milyon tane ayrı isim ve proxy'si olduğundan Youtoube ölmeyen canavar gibi.
Anahtar kelime ve MIMEtype kullanrak çeşitli filtrelelemeler yapmak istiyorum. Reklamları da kesebilirsem bonus olur.Elimde olan donanım şu:
- Laptop; üzerinde Gbit ethernet var bir de USB 100 MBit ethernet adaptörüm var.
- Modem/router/wap Superonline/Turkcell Huawei HG255, ne yazık ki Bridge Mode'a alınamıyor.
- İkinci modem/router/wap TP-Link Archer VR600
Planım şu: Laptop'ı iki modemin arasına koymak
Internet -->Huawei modem-->Laptop/pfsense/squid/e2guardian-->TP-Link modem
Interneti evin içine TP-Link üzerinden dağıtmak istiyorum ama pfsense'i nasıl ayarlayacağımı biemiyorum. Ağ konusunda deinliğine bilgim yok.
Bana tavsiyede bulunup yönlendirebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
-
Tamam pfsense yüklü laptopı WAN'a (fiber kutusuna) direk bağlayabiliyormuşum bunu önünde Superonline'in ppoe şifresini söylemiyor oluşu engeli vardı ama şifreyi buldum. Şimdi de pfsense'in WAn bağlantısını IP4 ve pppoe bağlantısını ayarlamam gerekiyor. Ama bunu Shell'den yapamıyormuşuz. webconfugurator'a da LAN portundan erişemiyorum. Tam bir yumurta tavuk ikilemi.
Yardım edebilecek olan vrasa sevinirim.