Block veya limitlendirme…
-
Arkadaşlar merhaba….
PfSense'i kullandığım networkümde MAC Filter yapıp her bir bilgisayara IP atıyorum.
Fakat birşeyi hala çözemedim. Networkün yoğun olduğu zamanlarda downloadlar oluyor...
Ben bu zamanlarda Bandwith ile hangi IP'nin download yaptığını görebiliyorum...
Kısa süreliğine bu IP'yi nasıl sınırlandırabilir veya limitlendirebilirim.
Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
-
squid kurup, ordan çeşitli sınırmalamalar koyabilirisiniz
-
Çok teşekkür ederim arkadaşım…
Squid kurup deneyeceğim sonuçları yazarım.... -
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Squid kurdum ve peşinden squidguard kurdum. Çok özür dileyerek şunu sorayım. Bunlar proxy Server olayları..:)
Benim hiç kullanmadığım ve bilmediğim şeyler yani. Sistemimi DHCP Server kullanarak yürütüyorum. Bunun üzerine proxy imi kullanacam yoksa DHCP Server'i iptal edip diğerine mi geçecem anlayamadım.Squid ve squidguard ile ilgili açıklayıcı bilgi alabilirsem çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim…
-
Dostum Proxy Server ve DHCP Server farklı şeyler
Proxy Server girilen sitelerin PFSense üzerinde cache olarak tutulmasını saglar ve bir cok ayarla hem kısıtlamalar hemde internet performansını artırabilirsin KABACA oldu :)
SquidGuard ise Proxy ile birlikte çalışan daha fazla yasaklama yapabilecegin Icerik Filtreleme sistemidir.
DHCP Server ise networkunde ki baglı olan bilgisayarlara ip adresi verir.
-
traffic shaper ile sanırım bandwith yapabiliyorsun deneme şansın varsa bir dene derim
-
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginize…
Kısıtlama olayını Trafic Shaper ile çözdüm.. Hakkaten işe yarıyor...
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. -
trafic shaper ile yaptığını açıklayabilir misin? forum da da güzel bir paylaşım olur.
teşekkürler.
-
Merhaba arkadaşlar,
Blok ve limitlendirme işini trafik shaper ile yaptım demiştim. Aslına bakarsanız çok zor bişey değil çünkü Trafic Shaper'a girdiğinizde
karşınıza bir "wizard" çıkıyor. "Next" dediğinizde her sayfada bişeyler soruyor size.. Sistemde voip kullanıyorsanız ona kbps hız atayabiliyorsunuz.. İstediğniz IP'nin hızını çok düşürebiliyorsunuz "penalty IP yani cezalı IP" diyor… P2P'lerden istediğinizi yaasaklayabiliyorsunuz... Arkadaşlar Trafic Shaper'a girin yeter. Hemen anlayacaksınız durumu...:)