LAN ve OPT1 networkleri birbirini pingleyebiliyor. Nasıl engellerim ?
-
Merhaba ;
2.3.5 serial versiyon kullanıyorum. WAN pppoe çalışıyor.
Lan : 172.16.10.x / 16
Opt1 : 192.168.1.x / 24iki network birbirini pingleyebiliyor ve konuşabiliyor , nasıl engellerim ?
-
-
@retro said in LAN ve OPT1 networkleri birbirini pingleyebiliyor. Nasıl engellerim ?:
Merhaba ;
2.3.5 serial versiyon kullanıyorum. WAN pppoe çalışıyor.
Lan : 172.16.10.x / 16
Opt1 : 192.168.1.x / 24iki network birbirini pingleyebiliyor ve konuşabiliyor , nasıl engellerim ?
konu dışı fakat WAN ppoe ayarı nasıl yaptın. telekomun zte fiber modemi vardı. modeme giren cat5 i pfsense wana takıp ppoe ayarından kullanıcı adı şifre girdik olmadı. senin sitem nasıldı acaba. pf 2.4.5 sistem.
-
Selamlar @kl_ismail ,
ZTE modem i Bridge mode a aldınız mı ?
Tek yapmanız gereken modemi bridge mode a alıp modemin LAN ından pfsense'in wan interfaceine cat6 kablo bağlantısı yapmak sonrasında da pfsensede ppoe ayarlamalarını yapacaksınız. -
@cumhuraltan said in LAN ve OPT1 networkleri birbirini pingleyebiliyor. Nasıl engellerim ?:
Selamlar @kl_ismail ,
ZTE modem i Bridge mode a aldınız mı ?
Tek yapmanız gereken modemi bridge mode a alıp modemin LAN ından pfsense'in wan interfaceine cat6 kablo bağlantısı yapmak sonrasında da pfsensede ppoe ayarlamalarını yapacaksınız.usta ZTE modem telekomun bridge moduna alınmıyor. fiber olduğu için cat5 girişi ile internet geliyor biz o girişi direk pfsense taktık (4 tanede çıkış portundan dışarı veriyor.) modemin ayarlarından wan kısımında kullanıcı adı şifre vardı. onu yazdık fakat bağlantı hep kırmızı idi UP olmadı.
-
Selamlar @kl_ismail
Telekom a arıza kaydı bırakarak bridge mode'a aldırabiliyorsunuz ben müşterilerimde öyle yapıyordum biraz uğraştırıyorlardı ama sonra alıyorlardı modemin bridge desteği yok ise de bir tane bridge mode destekli modem alın bence.