Tiny DNS ajutor
-
Salutare,
Incerc sa creez un DNS server pe pfsense 1.2.2, pe server se afla doua placi de retea wan si lan, pentru o retea de 12 persoane cu bgp configurat toate bune si frumoase am instalat pachetul apoi am denumit domeniu (am creat a soa ns ptr) toate cu reverse. Acum acest DNS nu functioneaza imi da response in 127.0.0.1, asa ca sunt fortuit ca sa creez pe adresa de gateway, daca ma duc si dau un DIG nu imi raspunde dar imi spune ca este autoritiv atat, facand reverse ma gandesc ca de ex. unul din cei 12 acceseaza de ex. speedtest.net ar trebui sa arate acolo numele DNS pe care lam creat eu nu? Ar trebui poate sa mai instalez inca doua placi de retea pe server ca sa pot face DNS cu alta adresa? Daca pun un server de web in spatele acestui dns nu functioneaza. Ma poate ajuta cineva va rog.
-
salut.
nu trebuie sa ii spui in fisierul de configurare al serverului dns care este adresa, portul si interfata pe care asculta serverul ? si nu trebuie sa ii declari si un server de la care face update de zone ? si nu trebuie sa permiti din firewall inste reguli de conectare la serverul dns si niste reguli de interogare pt acelasi server ? -
Salut,
In configurarea Tiny DNS server trebuie sa specifici adresa de ip in acest cas eu am specificat adresa de gateway, apoi am deschis portile in firewall, dar nu am nici un server unde sa ma pot logga ca sa asculte si sa faca update cred ca undeva eu totsi gresesc de aceea am pus aceasta intrebare aici caci mam gandit ca ma poate ajuta cineva de la zero cu aceasta configurare.