Pfsense Üzerinden WIFI İnternet Verme
-
@plusbil Cevap verdiğinizi görmedim kusura bakmayın o sorunu pfsense'i direkt makineye kurarak çözebildim. Şimdiki sıkıntım ise e2guardian kurulumundan sonra " PHP Fatal error: Uncaught Error: Cannot create references to/from string offsets in /usr/local/pkg/e2guardian.inc:77" hatasını alıyorum ve e2guardian servislerde görünmüyor.Bu konuda herhangi bir bilginiz var mıdır acaba ?
-
Inc(include) uzantılı dosyalar yapılandırma dosyalarıdır. 77. satır ile başlayan fonksiyon, görev zamanlama parametrelerini içeriyor. Tabi sizde bu satır içeriği değişebilir gerçi.
Tavsiyem, e2guard'ı kaldırın ve sonra winscp ile makinaya bağlanarak e2guard artığı olan tüm dosyaları manuel silin. Ardından "e2 kurulum" konusuna bağlı kalarak, servisi yeniden kurun. Ayrıca cron servisini kurarak, e2guard'ın oraya da güncelleme ve günlük almaya yönelik satır eklediğini mutlaka kontrol edin.
-
@plusbil Maalesef yine aynı şekilde hata veriyor, başka yapmam gereken bir çözüm olabilir mi peki ya da e2guardian alternatifi olabilecek birşey kullanabilir miyim ?
-
Log kayıtlarını görmeden çözüm üretmek zor.
Squid+SquidGuard alternatiftir.
-
@plusbil Squid ve SquidGuard kurdum ama https'li sitelerde hiç bir şekilde filtreleme ve engelleme yapmıyor. Log kayıtlarında " /rc.filter_configure_sync: [E2guardian] Installed but disabled. Not installing 'filter' rules." şeklinde bir kayıt var.
Başka da bir çözüm üretemedim şimdilik. -
Evet. Standart kurulumda yapmaz zaten. Aşağıdaki konuda anlatılanlara göre yapılandırın;
https://forum.netgate.com/topic/110177/squid-3-5-ile-https-siteleri-domain-adiyla-yasaklamak
-
@plusbil Teşekkürler işe yaramış gibi görünüyor , iyice test ettikten sonra bilgilendirme yaparım :)
-
@plusbil Söylediğiniz gibi gerekli düzenlemeleri yaptım ancak ana modem üzerinde bağlı olan iki adet LAN(Birincisi fiziksel güvenlik duvarı cihazına gidip büro bilgisayarlarına dağılıyor , Diğeri ise pfsense kurulu bilgisayara gidip AP yardımıyla Wireless internet bağlantısı sağlıyor)
Bu şekilde bir sistem yaptığımda büro bilgisayarlarındaki internet bazen kesintiye uğruyor modemin WAN IP adresi siliniyor tekrar elle vermek zorunda kalıyorum.Nasıl bir çözüm üretebilirim modem üzerinde ya da farklı birşey yapabilir miyim ? Soru biraz uzun oldu kusura bakmayın :) İyi çalışmalar dilerim. . . -
Bu sorununuzun baştaki konuyla alakası yok aslında. Ayrı başlık altında değerlendirmek gerek.
Büro bilgisayarlarıdaki internetin kesildiğini söylüyorsunuz. Bu durumda pfsense değil, fiziksel güvenlik duvarı dediğiniz cihazda bir problem var görünüyor. Ancak, modemin wan ipsi siliniyor diyorsunuz. Bu durumda pfsense wifi alyapısının da sekteye uğraması lazım, ancak böyle bir bildiriminiz yok. Kaldı ki; modemler özel bir yapılandırma içerisinde değillerse wan iplerini servis sağlayıcılarından otomatik alırlar, elle ip girilmez. Metro ethernet sistemlerinde ip tanımlaması olur ama metro ethernette de modem kullanılmaz. İşler biraz karışmış gibi... Şahsi görüşüm, yerinde profesyonel yardım almalısınız.
-
@plusbil said in Pfsense Üzerinden WIFI İnternet Verme:
e değil, fiziksel güvenlik duvarı dediğiniz cihazda bir problem var görünüyor. Ancak, modemin wan ipsi siliniyor diyorsunuz. Bu durumda pfsense wifi alyapısının da sekteye uğraması lazım, ancak böyle bir bildiriminiz yok. Kaldı ki; modemler özel bir yapılandırma içerisinde değillerse wan iplerini servis sağlayıcılarından otomatik alırlar, elle ip girilmez. Metro ethernet sistemlerinde ip tanımlaması olur ama metro ethernette de modem kullanılmaz. İşler biraz karışmış gibi... Şahsi görüşüm, yerinde profesyonel yardım almalısınız.
Öncelikle yeni başlık açma kısmını göremedim siteye uzun süre bakmayınca kusura bakmayın :)
Modemin LAN IP sinden giden PfSense'nin WAN IP si yazmam gerekiyordu aslında haklısınız , daha kapsamlı bir testten sonra yeni başlık altında yazmam gerekiyor sorunu tekrar teşekkürler :)