Email alma problemi
-
3 hattım olmasına rağmen hatlardan 1 tanesi down olunca mail alamıyorum (herhangi bir hat değil, hep aynı hat)
Pfsense kutusunda 3 tane sabit ip'li adsl hattı bağlı.
Wan:Ttnet, 78.188.50.xxx
Opt1:Netone, 193.192.115.xxx
Opt2:Turknet, 95.70.224.xxxbu makine 10.10.1.254 ip'si ile de local networke bağlı.
Wan, ppoe ile bağlı (modem bridge modda çalışıyor) dolayısı ile pfsense üzerindeki wan ethernetinin ip numarası, ttnetten alınan sabit ip.
opt1 ve opt2 modemleri normal NAT modunda bağlılar. Pfsense'in bunlardan aldığı Ip ler ise 192.168.1.2 ve 192.168.2.278.188.50.xxx–--
193.192.115.xxx-+ Pfsense ---+Local network + Exchange
95.70.224.xxx----Bu 3 ip numarası için reverse dns kayıtları yapıldı.
Mx kayıtlarında hangi ip numarasına öncelik verirsem mailleri o hat üzerinden alıyorum orda da sorun yok.
Ancak opt1 veya opt2'de problem olduğunda mail almaya devam ediyorken, Wan hattında birşey olursa hiç bir mail gelmiyor.
Wan hattı düzeldiğinde tekrar mailleri diğer hatlar üzerinden alabiliyorum.
Yani opt1 ve opt2'den de mail almak için neden wan hattının açık olması gerektiğini çözemiyorum bir problem var.
Her 3 hattın, 25 numaralı portları, içerideki Exchange'e yönlenmiş durumda sorun yok.
Dediğim gibi mx kaydında hangi ip numarasını üste alırsam o ip'den mail alıyorum, ancak Wan'a bişey olursa mail alamıyorum
sebebi ne olabilir ? -
güzel bir network firewall rule ve NAT tablosuna bakmanı öneririm her biri için rule yazmışsındır diye düşünüyorum. Birde benim cevap olarak yazdıgım Load balance ile ilgili bolum var LAN tarafındaki kurallara bakmanı oneririm.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,12138.msg89469.html#msg89469
-
güzel bir network firewall rule ve NAT tablosuna bakmanı öneririm her biri için rule yazmışsındır diye düşünüyorum. Birde benim cevap olarak yazdıgım Load balance ile ilgili bolum var LAN tarafındaki kurallara bakmanı oneririm.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,12138.msg89469.html#msg89469
wan interface'i üzerinden ppoe ile bağlanıyorum. dolayısı ile wan ip numaram, pfsense üzerine 78.xx.xx.xx şeklinde telekomun sabit ip numarası. Adsl modem bridge modda çalışıyor.
opt1 ve opt2'de ise modemler adsl hatlara bağlı ve pfsense'in bağlı olduğu ethernet kartları modemin birinden 192.168.2.x diğerinden 192.168.1.x gibi bir sabit IP alıyor, o bilgiyi de ekleyeyim.
Modemlerde firewall kapalı ve tüm portlar, pfsense'e forward edilmiş durumda. Zaten mail dışında hiçbir sorun yaşamıyorum.
Ayrıca wan-opt1-opt2 ekranları ile Nat ekranının görüntüsünü de ekliyorum.
İlk mail ve bu mailde verdiğim bilgilere istinaden yorumlarınızı bekliyorum.
-
bunlarda diğer ekran görüntüleri
-
diğeri
-
bu da wan
-
tuzsuzdeli dostum bir test yapmanı öneririm. resimlerde belirttigin Exchange sunucusuna dışarıdan telnet mail.x.com 25 kendi adresine telnet çekebilirmisin ilk önce adrese telnet çekersin daha sonra bu adrese bir ping atarsın ip sini ögrenirsin daha sonra geriye kalan diger ip adreslerine telnet xxx.xxx.xxx.xxx 25 ile tek tek her dış bacak ip adresini denemeni istiyorum Bakalım Exchange sunucusu sana karşılama mesajı verecekmi. Bu testi yaparsan iyi olur sorun PF de olmayabilir. Bu arada istersen beraber de yapabiliriz mail at bana olmadı telefonda konusur karşılıklı deneriz.
-
sayın eskicioğlu
size forumda kayıtlı olan adresinizden mail attım
ulaşmadı mı acaba ? -
bende size mail attım ulasmadi galiba aynı maili yine atıyorum size.