RDS Business si IPv6
-
Salut,
Am un abonament RDS Business si i-am rugat sa imi activeze IPv6. Pe IPv4 am IP fix, iar pe IPv6 mi'au dat un prefix de /48.
Pentru WAN, suportul RDS mi'a dat un link local si insista ca trebuie sa il setez pe acela pe WAN. Eu din cate stiu nu se poate configura un link local pe nici o interfata in PFSense, nu din UI (poate din CLI).Scopul meu final este sa am IPv6 si pe WAN si pe clientii din LAN (si sa folosesc un DHCPv6 pe LAN).
E un setup mai complex, mai am un WAN de la Orange, configurat load balancer si failover, si mai am si vreo 5 VLANuri, dar de dragul de a simplifica, incerc deocamdata sa il fac sa mearga doar pe LAN, insa nu reusesc.
Am reusit doar sa ping v6 de pe WAN, configurat pe un /64 din acel /48-ul primit, dar nefolosind deloc acea adresa link local, iar pe interfata LAN nu a mers ping v6 niciodata, si desigur, nici de pe clientii DHCPv6 a if LAN. Probabil acolo am o problema de routing, dar e o problema pentru mai tarziu, deocamdata nu merge nici de pe interfata LAN nimic pe IPv6.A reusit cineva sa configureze IPv6 pe RDS business cu un /48 primit de la ei?
Multumesc
-
O mica clarificare, e vorba de adresa link local al interfetei wan, nu de gateway. Upstream gateway e tot link local, ca idee (primit de la RDS).
-
Salutare, arunca o privire la postul meu de aici. Incearca sa urmaresti aceeasi pasi dar in loc de Prefix delegation size: 64, foloseste ce ai primit tu: /48.