Inter VLAN Dosya Transfer Hız Problemi
-
Merhabalar değerli arkadaşlar.
Vlanlarla ilgili çalışma yapıyorum ama bir türlü istediğim mantığı oluşturamadım.
Sistem Bu Şekilde. Bu arada DHCP sunucusu olarak pfsense' i kullanıyorum.
- Eğer gatewayleri pfsense vlan bacaklarının IP' lerini girersem, herhangi 2 vlan arası dosya aktarım hızı yaklaşık 30mb/s oluyor. Ayrıca firewall üzerinde yazdığım tüm kurallar sorunsuzca çalışıyor.
- Eğer gatewayleri switch vlan bacak IP' lerini girersem (pfsense üzerinde dhcp gatewayleri switch IP' lerine göre ayarlıyorum), hız 110mb/s yani 1 gigabit hızını sorunsuzca yakalıyorum. Ancak firewall üzerinde girdiğim hiç bir kural işe yaramaz hale geliyor. Kural olsun olmasın tüm vlanlardaki pcler birbirlerini görüyor. Herhangi bir kısıtlama yapamıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
-
DÜZELTME:
Arkadaşar dün interfaceleri izlerken şöyle bir detay dikkatimi çekti. Kuralları çalıştırmak için gatewayleri yine pfsense lan ve vlan bacaklarına ayarladım. Dosya çektiğimde pfsense üzerindeki interface grafiği şu şekilde oldu.
Yani tüm trafik lan bacağına biniyor. Gatewayleri switch ip leri yapıp, kuralları bir şekilde pfsense üzerinden tanımlamam gerekiyor. Belki daha önce bu işlemi yapan bir arkadaş yardımcı olur.