Pfsense için adaptör ile çalışan anakart arıyorum
-
Merhaba 12 volt 24 volt benzeri adaptör ile çalışan anakart nerden temin edebilirim çok ethernet kartlı veya ethernet kartı takabileceğim portu olan sizler nereden temin ediyorsunuz?
-
Tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklarsanız, daha kolay yardım alırsınız. 12V-24V anakart olmaz.
-
@plusbil said in Pfsense için adaptör ile çalışan anakart arıyorum:
Tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklarsanız, daha kolay yardım alırsınız. 12V-24V anakart olmaz.
yanlış ifade ettim pardon laptop adaptörleri gibi düşük güç çeken extra ethernet kartı takabileceğim sadece hat birleştirmesi için kullanacağım bir anakart bakıyorum. ups e bağladığım zaman uzun süre kesinti olmaması açısından normal bir kasaya pfsense kurmak istemiyorum. mini itx anakart anakart arıyorum bütün mesele bu.
-
@exciting
Sahibinden sitesinde istediğiniz türde ürün bolca var. Atx soketi olmaması ve pc-e slotu olması yeterli size o zaman. Ama verim alır mısınız, bilemem. -
@plusbil said in Pfsense için adaptör ile çalışan anakart arıyorum:
@exciting
Sahibinden sitesinde istediğiniz türde ürün bolca var. Atx soketi olmaması ve pc-e slotu olması yeterli size o zaman. Ama verim alır mısınız, bilemem.Atx stoketi ile ne ilgisi var anlıyamadım ama ?
benim harici 4 lü ethernet kartım var. onu takacak mini pc arıyorum sadece ddr3 olursa daha iyi olur ona ugun donanımlar elimde mevcut. amacım pfsense ile internet paylaşımı değil sadece hat birleştirme veya wan 1 veya wan 2 den çıkış yapsın diye kullanmak istiyorum. önde pfsense arkasında mikrotik kullanacağım. yükü mikrotik e vereceğim.
-
sizler nasıl bir anakart veya ürün kullanıyorsunuz acaba ?
-
@exciting
Güç kaynağında uzun süre çalışmaktan bahsetmişsiniz, o yüzden atx soket dedim. Eğer atx soketli bir anakartınız olursa, ona mecburen 220v psu bağlayacaksınız. Ve psu içerisinde 220v-12/5/3.3v dönüşümünden dolayı enerji kaybı yaşayacaksınız. Anakart giriş voltajını, ne kadar 12v seviyesine yaklaştırabilirseniz, o kadar az enerji dönüşüm kaybı yaşarsınız. Ha, Çinlilerin yaptığı 12v atx soket kartları var. Ancak onlar da, vadettiği verimi vermekten uzak malzemeler. 180W diyorsa, 90-100W gibi düşünmek gerekir onları.Kullanım alanına göre değişir makinanın yapısı. Bir yerde HP G9 Server kullanmanız gerekir, diğer yerde Atom işlemcili makina bile işinizi görebilir. Mesela ben genelde Hp ürünlerini tercih ediyorum. Kimi yerde dediğim gibi, Server G9-G5 makinalar kullanıyorum, kimi yerde DC 5750 makina bile yeterli oluyor. Bu seçim ihtiyaç meselesi yani. Eğer sadece hat birleştirme yapacaksanız, atom işlemcili bir makina bile işinizi fazlasıyla görecektir.
-
@plusbil sadece hat birleştirmesi için kullanacağım çıkışları mikrotik üzerinden yapacağım. ama 2 gbit hız kullanımı olacak atom işlemcili anakart ile bunun üstesinden gelebilir mi ?
-
@exciting
Yeter. Pfsense, işlemciyi paket bazında kullanır. Paketin ne işe yaradığına-içinden geçen hıza bakmaz. Paketin çalışma kapasitesi ne kadar büyükse, işlemcide de o kadar hacim oluşturur. Multiwan işlemi, çeşme gibidir. Pfsense, bir çeşmeyi açar, diğerini kapatır. Yahut üçünü açar, birini kapatır. Çeşmeden akan suyun debisi, ne onun ne de işlemcisinin ilgi alanına girmez.Ha; bu arada... Multiwan işlemini ne için kullanacaksınız bilmiyorum ama download haricinde çok bir verim elde edemeyeceğinizi söylemeden konuyu sonlandırmayalım. Çünkü, eğer ki download değil de web surf olarak kullanacaksanız dünyada neredeyse tüm siteler https altayapısına geçti son 10 yıl içerisinde. Ve bunların neredeyse %50'ye yakını IP kontrollü bağlantı hizmeti veriyor. Eğer multiwanı; örneğin E-Devlet altyapısında, bankada yahut mail adresinizde kullanırsanız, girdiğinizle atılmanız bir olur, çünkü IP'niz değişir sürekli. Eskiden biz bunun önüne 443 portunu sabit bir wana yönlendirerek geçiyorduk ama şuan var olan trafiğin neredeyse tamamı 443 oldu ve olmaya devam ediyor. Bu güvenlik artık bazı önemli download sitelerinde bile geçerli hatta. Yani multiwan hizmetinin, eskisi gibi çok bir esprisi kalmadı maalesef. Onun yerine failover kullanarak, kurallarla ağı bölmeniz daha mantıklı olacaktır. Ancak bunu da önde mikrotik varken nasıl yaparsınız, bilemem.