captive portal login gelmiyor.
-
merhaba
pfsense 2.5.1 kurdum. ne kadar uğraştıysam login ekranı sorunsuzca açılmıyor. apple ürünlerinde çok ciddi sorunları var. androidde de çok başarılı değil.ben mi yanlış yapıyorum acaba? eski sürümlerde bu kadar uğraştığımı haırlamıyorum!
bir yardımcı olabiliecek var mı?
-
@mbunal ben sorunsuz bir şekilde kurdum ve çalıştırıyorum. isterseniz yardımcı olabilirim.
-
@kumpasagv ekstra bir ayar var mı?
-
@mbunal hocam mevcut konfgurasyonunuzu bilmedigim icin kesin bisey soylemem dogru olmaz. Ancak sorunsuz calismasi icin ekstra olarak pfsense'i subdomaine baglayip ssl sertifikasi tanimlamaniz gerekiyor. Firmanizin mevcut domaini var ise basitce yardimci olabilirim
-
@kumpasagv tamam da pfsense lokalde kullanılıyor ve dışardan erişim de yok ki? ama illa buna gerek var mıki? zaten pfsense dns olarak çalışıyor. static route tanımlayıp bunu da pfsense yönlendiremez miyiz?
esas mesele kullancıların kendi dns adreslerini kullanasından kaynaklanıyor. bunun çözümünü bulmak lazım yeni pfsense de.
-
@mbunal local yönlendirmeyi bilmem. ben daha önce ssl olmadan yapmayı denedim. bazı sorunlarla karşılaştım. kullanıcı ağa girdiği zaman otomatik olarak login sayfası açılmayabiliyordu. daha sonra google chrome veya farklı bi tarayıcıyı açtığında, tanımlı anasayfasına girmeye çalışıp bekliyordu. SSL tanımlaması yaptığımda bütün bu sorunlar ortadan kalktı. Eğer SSL siz bir çözüm arıyorsanız size daha fazla yardımım olmaz. Belki daha önce yapabilen sizin istediğiniz yapıyı kurabilen bir arkadaş yardımcı olabilir.
Yukarıdaki yazdıklarımın haricinde ise, sizin istediğiniz gibi bir yapıyı deneyeceğim. Test ettiğimde olumlu bir sonuç alırsam tekrar sizinle paylaşacağım.
aklıma takılmışken de bir soru sormak isterim. Captive portal üzerinde allowed hostname veya IP kısmında ve firewall kurallarında herhangi bir tanımlama yaptınız mı?
-
@kumpasagv said in captive portal login gelmiyor.:
aklıma takılmışken de bir soru sormak isterim. Captive portal üzerinde allowed hostname veya IP kısmında ve firewall kurallarında herhangi bir tanımlama yaptınız mı?
demişsiniz ama sistem benden baya uzakta ve uzun zaman oldu kuralı. kontrol edince bilgilendireyim sizi.