PFSense ,ghost script , mikrotik Hotspot
-
Kendi yapımda ve bünyemde pfsense ghost scripti mükemmel bir şekilde eksiksiz olarak kurdum ve gayet güzel bir şekilde rahat rahat kullanabiliyorum. Fakat şuanda bu yapıda bir değişiklik yapıp Pfsense mi Mikrotikte radius olarak kullanmak istiyorum. Mikrotikte bir hotspot oluşturmak ve oluşturduğum hotspota radius adresi olarak uzak bir makine olan kendi pfsensemi göstermek ve bu şekilde oluşturulan hotspot a bağlanan kişileri ghost karşılama sayfasında karşılamak istiyorum. Bunu yapmak için öncelikle GhostPortal arayüzüne uzaktan erişebiliyor olmam gerekli bu arayüz e nasıl ulaşacağım ? bu arayüze ulaştıktan sonra mikrotik tarafındaki login.html , alogin.html md5.js yi nasıl düzenleyeceğim konusunda yardım istiyorum sizlerden modemden açılması gereken port varmıdır varsa hangileridir yada hangi makinaya port açılmalıdır. mikrotik radius ıp kısmına ıp girilirken IPADRESİ:8002 şeklindemi girilmelidir. Forumlarda bunun için gerekli bir açıklama düzgün bir konu yok . Destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler konuyu sıkı takip edeceğim bu konuda desteğe ihtiyacı olan cok fazla arkadaş olduğunu biliyorum. bu konu altında aldığımız desteklere göre soruları yönlendirip sonrasında çok güzel bir paylaşım yapacağım arkadaşlar konu ile ilgili. .